Internacional

Èxtasi i abatiment

Classificació per al mundial 2018. Escòcia voreja el triomf contra Anglaterra, amb dos gols de falta de Griffiths, però Kane, en el minut 93, acaba empatant i xafant el Hampden Park

Hampden Park era una festa. L’estadi de Glasgow estava vivint un partit històric en què Escòcia s’estava imposant a Anglaterra en el clàssic britànic, amb un final de partit espectacular, que va tenir un desenllaç (2-2) gairebé increïble. I és que en el minut 87 els escocesos perdien per 0-1, per un gol en el segon temps d’Oxlade-Chamberlain, moment en què va emergir Leigh Griffiths per capgirar el marcador de manera antològica. D’aquesta manera, quan faltaven tres minuts, sense Snodgrass, l’especialista de l’equip a pilota aturada que havia estat substituït, l’atacant del Celtic va agafar la responsabilitat en una falta des de fora de l’àrea i amb un xut precís amb l’esquerra la va ficar per empatar el duel. Hampden Park va esclatar sense saber el què estava per venir.

Al minut 90, va tornar-se a produir una nova falta fora de l’àrea anglesa, un pel més llunyana, que l’anterior, però Griffiths, de nou, va tornar-la a clavar. I un altre cop, encara més, èxtasi al Hampden Park, victorejant un Griffiths que va començar a córrer pel camp i no s’aturava, perseguit pels seus companys, tot celebrant el que s’anticipava com un triomf per al record.

Però, a aquest boig final de l’enfrontament, encara li faltava una nova volta de cargol. Va anar a càrrec de Harry Kane, ahir capità del combinat dirigit per Gareth Southgate. L’ariet del Tottenham va rematar en l’últim sospir una centrada de Sterling per empatar, aixafar la guitarra als escocesos i deixar-los, a més, en una posició compromesa en la lluita per entrar al mundial. Escòcia es queda a quatre punts de la segona posició del seu grup que dona accés a la repesca, lloc que ocupa Eslovàquia, que està a dos d’Anglaterra, el líder.

Golejada de l’Alemanya B

El combinat dirigit per Joachim Löw, que ha apostat en aquesta última convocatòria per una selecció de futbolistes poc habituals i sense els més importants amb què disputarà la copa Confederacions, va superar amb molta facilitat (7-0) San Marino.Van marcar Wagner, que va fer un hat-trick, Draxler, Younes, Mustafi i Brandt.

LA DADA

3
minuts
va ser el temps que va passar entre les dues dianes de Leigh Griffiths (87’ i 90’).

La federació de Bòsnia investigarà la baralla

La lamentable baralla al final del Bòsnia i Hercegovina-Grècia disputat divendres protagonitzada per integrants de les dues seleccions va provocar les primeres reaccions. La federació del combinat balcànic va anunciar en un comunicat que investigarà la participació en la batussa d’un dels seus tècnics assistents, Stephane Gilli.