Internacional

Serie A

El pilar mestre, en suspens

El conjunt ‘rossonero’ viu amb ansietat la renovació de Donnarumma mentre dona forma al nou projecte

El Milan respira aire net. Dies de canvi després del declivi de l’era Berlusconi. Cedides les regnes del club a capital xinès, a un grup encapçalat pel nou president, Li Yoghong, i després d’un desemborsament de 740 milions d’euros, l’entitat rossonera ja ha donat símptomes de gaudir d’una nova salut en tan sols tretze dies de mercat amb les incorporacions de Mateo Musacchio (Vila-real), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Frank Kessié (Atalanta) i André Silva (Porto). Però en ple procés de reformulació, la millor demostració de força, de demostrar a Europa que San Siro segueix sent una de les seves grans catedrals futbolístiques, seria assegurar la continuïtat Gianluigi Donnarumma (Castellmmare di Stabia, 1999), que aviat entrarà en el seu darrer any de contracte i que ja fa alguns mesos que genera ansietat per una negociació de desgast, de les que agraden al seu agent, Mino Raiola, i amb clubs com el Madrid i la Juve de fons.

Detectat amb 14 anys pel Milan, on ja militava el seu germà Antonio, nou anys més gran, Donnarumma ha desafiat registres de precocitat en un temps rècord. Després de tan sols dos anys en el futbol de base rossonero, Sinisa Mihajlovic el va convertir amb 16 anys en el segon porter més jove de la història de la Serie A –rere Gianluca Pacchiarotti (Pescara)– i tot seguit va ser citat amb la selecció amb 17 anys, de manera que es va convertir en l’internacional azzurro més jove des del 1911. Símbol d’aquest canvi d’aires que s’albira a la Llombardia, el Milan vol convertir Gigio en un dels pilars de l’era moderna. Però amb el porter a les portes del darrer any de contracte, Raiola no sembla disposat a posar les coses fàcils al club, que ja fa setmanes que sua per arribar a port i lligar un dels joves més cotitzats del planeta. “Demostra l’amor pel Milan, Raiola només és un comerciant”, va escriure la Curva Sud de San Siro en el tram final de la temporada. Donnarumma sempre ha professat el seu amor pels colors rossoneri: en plena època de rumors sobre un possible fitxatge per la Juve, es va fer un petó a l’escut del Milan davant el públic de la vecchia signora, professant un amor que viu hores d’incertesa. Raiola s’ha reunit recentment a Montecarlo ambel club, que segons La Gazzetta dello Sport, li ofereix 4 milions d’euros nets per temporada amb diverses variables en funció dels objectius que podrien estirar el seu salari fins als 5 milions. Però de l’última trobada a la capital del principat, no va rajar aigua clara, i Raiola segueix desfullant la margarida pel porter del futur. El Milan té clar que són hores de tot o res, a Itàlia es parla “d’ultimàtum” per aclarir el futur de qui vol ser el pilar mestre del nou Milan, però que de moment ha d’arrelar. Avui hi haurà una nova trobada, ara a Milà, amb l’esperança de poder arrencar un sí.

Concentrat amb els ‘azzurrini’
Donnarumma, que sí que ha reconegut que té la intenció de comprar-se una casa a Milà, viu ara el serial sobre el seu futur des de la distància, concentrat amb la selecció italiana sub-21, que disputarà l’europeu de Polònia a partir de demà.
4
milions d’euros nets
per temporada ofereix el Milan al porter, que es podrien ampliar fins a 5 en funció dels objectius.
38
partits
ha disputat el porter de Castellmmare di Stabia, a la província de Nàpols, tots els minuts de la Serie A aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)