Internacional

La missió del Bayern

Bundesliga. El club bavarès, que vol regenerar la plantilla, ja ha incorporat en aquest mercat de fitxatges tres futbolistes que no superen els vint-i-dos anys: Süle, Gnabry i Tolisso

“El nostre objectiu és, de mica en mica, rejovenir l’equip, volem rejovenir la plantilla.” Karl-Heinz Rummennigge, director gerent del Bayern, va explicar-ho després de l’últim dels quatre fitxatges que ha fet el club bavarès aquest estiu, la missió és anar rebaixant l’edat de l’equip. Les incorporacions dutes a terme fins al moment no donen lloc als dubtes: Niklas Süle (21), Serge Gnabry (21), Corentin Tolisso (22) i Sebastian Rudy (27). “Crec que sumem més qualitat a la plantilla amb aquests quatre jugadors i a més rejovenim una mica el vestidor”, va indicar Rummennigge, conscient que al conjunt, cinc vegades seguides campió de la Bundesliga, no es pot estancar.

L’onze tipus utilitzat aquesta temporada per Carlo Ancelotti –Neuer (31), Lahm (33), Boateng (28), Hummels (28), Alaba (24), Xabi Alonso (35), Vidal (30), Ribéry (34), Robben (33), Thiago (26) i Lewandowski (28)– tenia una mitjana de trenta anys i l’entitat muniquesa està movent-se els darrers temps per anar refrescant la plantilla. L’estiu passat ja va aterrar a Baviera, procedent del Benfica, Renato Sanches (19), que ha tingut escàs protagonisme aquest curs, i a final d’aquesta campanya van adquirir en propietat Kingsley Coman (21), després de dos anys de cessió del Juventus.

La regeneració, doncs, es confirma amb homes com Tolisso, un migcampista que arriba del Lió i ocuparà la vacant de Xabi Alonso, que igual que Lahm s’ha retirat del futbol; Gnabry, que ha fet una bona campanya al Werder Bremen i que és un atacant que oferirà encara més versatilitat a la part ofensiva del conjunt; i també Süle, un central amb molta projecció que ve del Hoffenheim i que serà un recanvi a l’eix de la defensa. Amb aquestes incorporacions, amb les quals han invertit gairebé setanta milions d’euros –41,5 Tolisso, 8 Gnabri i 20 Süle–- la plantilla del campió alemany sembla tancada, encara que com va manifestar Rummennigge el Bayern no perdrà de vista el mercat: “Som al juny i el mercat no acaba fins a final d’agost. No tanquem la porta de manera prematura, però tampoc puc garantir que arribi algú més.”

Sagnol, segon tècnic

Ancelotti no només tindrà reforços a la gespa; també al cos tècnic. Willy Sagnol serà el seu nou tècnic assistent, després dels adeus de Paul Clement, ara tècnic del Swansea, i Hermann Gerland, que dirigirà el planter del club. Sagnol, que va jugar durant nou anys al Bayern, té com a bagatge a les banquetes haver estat entrenador a la categories inferiors de la selecció francesa i haver dirigit el Girondins de Bordeus.

LA FRASE

El nostre objectiu és, de mica en mica, rejovenir l’equip, volem rejovenir la plantilla
Karl-Heinz Rummennigge
director gerent del Bayern

LA DADA

30
anys
era la mitjana d’edat de l’equip tipus utilitzat per Carlo Ancelotti aquest últim curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)