Internacional

Cristiano Ronaldo, en el centre dels focus

Comença avui la competició a Rússia, amb l’astre portuguès com a protagonista no només per ser un dels majors atractius futbolístics, sinó també per les darreres informacions que indiquen que està decidit a deixar el Real Madrid aquest mateix estiu

La Portugal que ell capitaneja i Xile són les principals favorites al títol

Cristiano Ronaldo continua a la primera plana. Des que dimarts va ser denunciat per la fiscalia, que l’acusa d’haver defraudat presumptament 14,7 milions d’euros entre el 2011 i el 2014, l’astre portuguès acapara els focus dia sí dia també, i ni la copa Confederacions, que comença avui a Rússia i en la qual capitanejarà la selecció de Portugal, ha aconseguit esvair el soroll extraesportiu al voltant de la seva figura.

I és que ahir hi va tornar a haver un autèntic terrabastall mediàtic entorn del futbolista, que, segons van indicar diversos mitjans europeus, vol deixar el Real Madrid aquest mateix estiu. Ho va destapar el diari A Bola, al qual van seguir els principals rotatius madrilenys: Cristiano està enfadat després que es fessin públiques les seves suposades irregularitats amb Hisenda, per les quals ha acabat denunciat, se sent perseguit i maltractat, i ja fa dos o tres mesos que hauria decidit posar punt final a la seva etapa en el club madridista, d’acord amb aquestes informacions. “Ell sent que és honest, que té bon caràcter i que ho va fer tot bé. Està molt trist i realment molest”, hi va afegir la BBC, donant veu a una font propera al jugador de Madeira. “No vol tornar a l’Estat espanyol. En aquest moment, vol marxar”, va manifestar aquesta font.

Sense pronunciament oficial de ningú, s’obren ara molts interrogants respecte del jugador portuguès de 32 anys. La continuïtat del màxim golejador de la història del Real Madrid, que en vuit cursos de blanc ha guanyat dues lligues, tres Champions League, dues copes, dos mundials de clubs, una supercopa d’Espanya i una supercopa d’Europa, està en suspens. No són gaires els clubs que es poden fer càrrec de l’alta fitxa de l’atacant, que, amb una clàusula de 1.000 milions d’euros, queda clar que, en el cas que acabi marxant, haurà de ser amb el vistiplau de Florentino Pérez i un acord entre l’entitat blanca i la de destí.

Aquest és, doncs, el context en què Cristiano, que ve de protagonitzar un any sensacional en què ha estat determinant en el doblet assolit pel seu equip, disputarà la copa Confederacions. L’atacant del Real Madrid, que aspira aquesta campanya a aconseguir la seva cinquena pilota d’or, és el referent de Portugal, un dels principals candidats al títol. La selecció dirigida per Fernando Santos manté el bloc que va proclamar-se l’estiu passat campió d’Europa a França, al qual ha afegit frescor i talent amb la incorporació d’homes com ara André Silva, Bernardo Silva i Gelson Martins. “Tinc una gran confiança en el meu equip i en els meus jugadors”, ha assegurat el seleccionador del combinat portuguès, hores abans de l’inici del torneig. “Portugal sortirà a guanyar tots els seus partits i això és el què passarà. Sé que podem vèncer qualsevol adversari”, ha indicat Santos. Els portuguesos se les hauran en el grup amb Mèxic, contra qui s’estrenen demà, amb Nova Zelanda i Rússia, l’amfitriona. Russos i neozelandesos obren foc avui en el partit inaugural (17h/GOL).

La ‘roja’, ambiciosa

La selecció de Xile s’entreveu com el principal rival de Portugal en la lluita per la competició. En el conjunt dirigit per Juan Antonio Pizzi destaquen les absències de Jorge Valdivia i Matías Fernández, futbolistes habituals en el combinat bicampió d’Amèrica (2015 i 2016). “Vull guanyar tot el que es jugui amb aquesta selecció”, ha dit Pizzi. Alexis Sánchez i Arturo Vidal continuen sent els estendards de l’equip, mentre que el capità, Claudio Bravo, recuperant-se d’una lesió muscular al bessó esquerre, és dubte per al debut de demà contra el Camerun. Els altres dos oponents amb què haurà d’enfrontar-se al grup la roja són Alemanya i Austràlia.

1992 Argentina
1995 Dinamarca
1997 Brasil
1999 Mèxic
2001 França
2003 França
2005 Brasil
2009 Brasil
2013 Brasil

Un test per a la selecció russa

Després d’encadenar dues decebedores actuacions en el mundial i en l’eurocopa, en què va ser eliminada en la fase de grups i va oferir una pobra imatge en totes dues cites, la selecció de Rússia afronta un torneig que li ha de sevir com a test de nivell amb la vista posada en la copa del món que organitza l’estiu que ve. El president rus, Vladímir Putin, serà present en el partit inaugural d’aquesta tarda. “Confiem que els nois juguin amb passió, com verdaders lluitadors i esportistes”, va dir el dirigent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)