Internacional

El protagonista

1860 Munic

La caiguda d’un històric

Membre fundador de la Bundesliga i un dels clubs més antics del país, el Munic 1860 deixarà de competir en el futbol professional el proper curs

“Quan un equip pateix tants moviments és incapaç de trobar una estabilitat”, destaca Edu Bedia

“Va ser unasorpresa arribar allà i veure que el 50% de la gent de Munic era seguidora del 1860”, explica Edu Bedia

El Munic 1860 agonitza. Membre fundador de la Bundesliga l’any 1963, l’històric club de la ciutat bavaresa viu les seves hores més baixes. Consumat el descens a tercera a finals de maig, la negativa del seu màxim inversor a fer front a la llicència corresponent –uns 10 milions d’euros– per mantenir-se en la lliga alemanya de futbol (DFL) suposa l’adeu del futbol professional d’una de les entitats més antigues del país. “El compromís de Hasan Ismaik amb el 1860 Munic va ser clar al llarg dels anys. Lamentablement, ja no és possible pagar la suma requerida per a la tercera categoria perquè el club rebutja prendre les mesures necessàries per solucionar els seus nombrosos problemes”, va anunciar en un comunicat HAM International, l’empresa del milionari jordà Hasan Ismaik.

Subcampió de la recopa d’Europa del 65 i campió de la Bundesliga el 66, el Munic 1860 va iniciar la seva particular caiguda lliure el 2004, posant el punt final a una dècada jugant en la màxima categoria del futbol alemany, territori que ja no ha tornat a trepitjar més. Des d’aleshores, el club ha viscut en una constant espiral d’inestabilitat, sense un projecte esportiu clar i definit i amb un degoteig incessant de tècnics. “La situació és molt fotuda. Al final, quan un club pateix tants moviments és incapaç de trobar una estabilitat. Si cada tres mesos hi havia canvi de tècnic, cada estiu es canviava gairebé tota la plantilla. Això és senyal que les coses no s’han fet bé, aquest no és el camí. De fet, fa només dues temporades que vaig marxar d’allà i actualment ja no queda cap company amb qui vaig compartir vestidor”, explica a aquest diari Edu Bedia, jugador del Munic 1860 la campanya 14/15.

El migcampista cantàbric, que va aterrar a Alemanya al costat d’un altre exblaugrana com Ilie Sánchez, recorda “la sorpresa” que li va suposar comprovar l’elevat gruix de seguidors que senten admiració pels colors blanc-i-blaus del club de Baviera. “Per als que no coneixíem el club va ser una grata sorpresa arribar allà i veure la quantitat de massa social que aglutina. Pràcticament el 50% de la gent de la ciutat de Munic és del 1860”, va etzibar l’actual futbolista del Saragossa. Traslladats a l’Allianz Arena, seu que fins avui continuen compartint amb el Bayern, els lleons van viure el 2006 una situació crítica que a punt va estar de suposar la desaparició del club. Declarat en fallida, va ser l’etern rival de la ciutat qui va evitar que desaparegués gràcies al fet que va comprar-los la seva participació de l’estadi, fins aleshores compartida.

D’aquesta manera, el Bayern li va entregar 11 milions que van ser transcendentals per al futur immediat del 1860, aleshores amb deutes que superaven els set milions i que recentment havia perdut el seu principal patrocinador. “Sense aquest moviment del Bayern, hauríem desaparegut”, reconeixia Stefan Ziffzer, director del Munic 1860, a qui li espera una llarga travessa pel desert.

157
anys d’història
té el 1860 Munic, actualment amb un futur del tot incert.
1
Bundesliga,
l’any 1966, va guanyar el conjunt dels ‘lleons’, el gran rival històric del Bayern.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)