Internacional

El protagonista

Marco Asensio

Un futur esplendorós

Elogiat arreu, Asensio vol arrodonir un curs excels tan individualment com col·lectivament amb la consecució de l’europeu

“Com a amateur prenia decisions i les executava ràpidament, això li suposava un gran avantatge”, diu Miquel Soler

“En el momenten què ha interioritzat el joc sense pilota s’ha pogut veure el seu potencial”, explica Soler

Marco Asensio és l’home de moda. Nascut a Palma ara fa 21 primaveres, el migcampista balear continua aclaparant tot els elogis i el protagonisme en el planeta futbolístic, rendit a un dels majors talents espanyols que es recorden en els últims anys. Fidel als seus principis, però, Asensio continua tocant de peus a terra, exhibint una timidesa fora dels terrenys de joc que no es correspon amb l’atreviment que mostra amb una pilota lligada als peus partit rere partit. “Som un equip i hem de remar tots en la mateixa direcció”, afirmava Asensio poc després del seu estel·lar debut en l’europeu sub-21 en signar un hat-trick en la golejada contra Macedònia. Una nova exhibició de talent per a un futbolista dotat d’una notòria personalitat que ja ha deixat enrere l’etiqueta de promesa per convertir-se en una ferma realitat.

Format a les categories inferiors del Mallorca, ben aviat va començar a despuntar com a juvenil amb el filial del conjunt balear a tercera abans que José Luis Oltra el fes debutar amb el primer equip en la categoria de plata. “Era molt jove, el vaig tenir en el seu primer any d’amateur, als 19 anys. Aleshores, però, ja tenia molt bona tècnica, prenia decisions i les executava ràpidament, i això li suposava tenir un gran avantatge respecte a la resta de jugadors”, destaca a aquest diari Miquel Soler, tècnic que el va dirigir a segona divisió al capdavant del Mallorca, el curs 2014/15. La seva fulgurant eclosió li va valer la trucada del Madrid, que va aconseguir els seus serveis un any després previ pagament de 3,5 milions d’euros abans de cedir-lo a l’Espanyol. “El que havia d’adquirir en els seus inicis és el que necessiten els futbolistes amb molt talent; és a dir, incorporar aspectes que tenen a veure més amb el joc sense pilota. De fet, no m’ha sorprès la seva progressió, ja que en el moment que ha interioritzat tots aquests elements s’ha pogut veure el seu potencial, no només al Madrid, també amb la selecció espanyola”, explica el preparador gironí. Hàbil tàcticament i amb un ritme vertiginós en la conducció, l’excel·lent adaptació d’Asensio a la màxima categoria del futbol espanyol –va disputar 37 dels 38 partits de lliga a Cornellà-el Prat– li permetria fer el salt definitiu al Madrid. Distingit com a millor jugador de l’europeu sub-19 el 2015 i nomenat futbolista revelació del campionat de lliga un any més tard, Asensio va aprofitar al màxim les escasses oportunitats que li va brindar Zidane a l’inici de curs per acabar fent-se un lloc en les rotacions del francès. Imprevisible com pocs partint des de l’extrem o a la mitjapunta, el migcampista balear s’ha acabat erigint en un fix a l’onze blanc, amb què ha signat la seva millor temporada golejadora –deu dianes entre totes les competicions– amb gols decisius com en la final de la supercopa d’Europa o en la final de Cardiff. “El futur d’Asensio està a les seves mans”, reblava Celades.

3,5
milions
d’euros va pagar el Madrid al Mallorca per fitxar-lo l’any 2014.
10
gols
ha marcat el migcampista balear aquest curs, el seu sostre golejador com a professional.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)