Internacional

Els fronts de Cristiano

Futbol. Amb el seu problema fiscal latent, l’atacant lidera Portugal en la Confederacions i ha estat escollit MVP en els dos partits disputats. El jugador no s’estaria plantejant pagar a Hisenda els 14,7 milions

Cristiano Ronaldo va en boca de tothom. Des que la fiscalia el va denunciar la setmana passada, acusant-lo d’haver creat una estructura societària per defraudar 14,7 milions d’euros de manera “conscient” i “voluntària” i imputant-li quatre delictes entre el 2011 i el 2014, el futbolista no deixa de fer parlar. Entre les veus que han assegurat que està disposat a deixar el Real Madrid disgustat amb el tracte rebut després que es destapés la seva suposada irregularitat fiscal; les que el vinculen a un interès del París SG; la defensa a capa i espasa de Florentino Pérez; la citació del jutge –haurà de declarar als jutjats el dia 31 de juliol com a investigat–, i la copa Confederacions que està disputant aquests dies amb Portugal a Rússia, el lusità no abandona la primera plana.

No sembla, però, que el soroll l’afecti, si més no des del punt de vista esportiu. Cristiano està liderant la seva selecció amb encert en la Confederacions i està a un pas d’accedir a les semifinals després d’haver estat designat MVP en els dos partits que ha disputat. “Estem en el bon camí. Portugal té un equip jove, un excel·lent entrenador que entén molt de futbol i que és experimentat. No vam ser campions d’Europa per casualitat”, va expressar dimecres després de l’últim partit l’atacant, que, tret de dir que té la “consciència tranquil·la” just després de la denúncia de la fiscalia, no s’ha tornat a pronunciar públicament sobre el tema.

Sí que ho ha fet Gestifute, l’agència fundada i dirigida per Jorge Mendes, l’home que el representa, que va explicar la setmana passada en un comunicat que “no hi ha cap mena de muntatge fiscal” i que “el jugador no va intentar evadir impostos”. I ahir, l’empresa portuguesa va tornar a parlar sobre el cas del seu representat. Ho va fer a EFE per desmentir, com s’ha dit els darrers dies en diversos mitjans de Madrid, que Cristiano admeti el frau i que pagarà els diners que li reclama la fiscalia abans de declarar davant del jutge. Gestifute va assegurar, doncs, que el futbolista –ha contractat els serveis del despatx Baker&McKenzie, del qual els advocats José María Alonso Puig i Luis Briones dirigeixen la seva defensa– manté la seva posició en el litigi i s’haurà de presentar a declarar a les 11 del matí de l’últim dia de juliol al jutjat d’instrucció número 1 de Pozuelo d’Alarcón.

L’ombra de Mendes

Precisament, el cas de Cristiano ha situat en el centre del focus Mendes, el seu representant. I és que l’agent portuguès ja té diversos representats –José Mourinho, Fabio Coentrão, Ricardo Carvalho, Ángel Di María i Radamel Falcao– vinculats amb problemes fiscals. Mendes, però, nega que hi tingui res a veure. “Ni Jorge Mendes ni la societat que dirigeix participen ni presten cap servei relacionat directament ni indirectament amb l’assessorament financer, fiscal ni legal dels seus representats”, va manifestar Gestifute recentment en un comunicat en què va remarcar que l’activitat del representant “es limita, únicament i exclusivament, a la intermediació en els traspassos de jugadors entre clubs de futbol i a la negociació o renovació dels respectius contractes laborals”.

Tot i això, diversos mitjan estatals han indicat que dimarts que ve Mendes està citat a comparèixer com a investigat en el marc de la investigació pel presumpte frau fiscal comès per Falcao, un dels seus representats, unes informacions que Gestifute també ha desmentit afirmant que el representant “no ha rebut cap citació”.

PROP DE SEMIFINALS

La selecció lusitana, amb la qual ha fet un gol, té a l’abast passar a la fase següent

SENSE DECLARACIONS

Ha evitat pronunciar-se sobre el seu cas amb els mitjans durant el torneig

LITIGI

Gestifute va dir que no pensa pagar de seguida la quantitat reclamada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)