Internacional

Europeu sub’21

El cadenat és ‘bianconero’

La Juve té assegurat el futur de la seva defensa amb Rugani i Caldara, parella a la sub-21 i als quals ja té en propietat

Amor per l’ofici, una vida equilibrada i una genètica molt italiana, aquella que empeny a emocionar-se amb una acció defensiva, a convertir en un art la faceta més fosca del joc. “La Juve detecta molt bé les característique,s que han de tenir els seus centrals i tant Caldara, a qui conec molt bé, com Rugani estan en la línia habitual del club. I no parlo només de futbol, sinó de tenir una manera de viure i d’enfocar la professió molt organitzada”, indica l’entrenador Massimo Drago.

Calculadora i freda, estable i pragmàtica, la vecchia signora disfruta encara de la plenitud d’una de les defenses més fiables del futbol mundial. La societat que formen Barzagli, Bonucci i Chiellini sona entre les fronteres de la bota amb la mateixa força i entusiasme que qualsevol trident ofensiu. Però la institució torinesa, com si de la cadena de muntatge de la FIAT es tractés i conscient del pas ineludible del temps, ja té assegurada una línia successiva en Daniele Rugani (Lucca, 1994) i Mattia Caldara (Bèrgam, 1993), dos defenses amb uns traços similars al dels tres pilars bianconeri i que estan confirmant tot el potencial fent parella en l’europeu sub-21. Amb ells formant junts, Itàlia no ha encaixat ni un sol gol des que ha començat el torneig i evidencien una vegada més la bona planificació del gegant torinès, que els té tots dos en propietat. Format a l’Empoli, on ha pogut créixer al costat d’entrenadors com Maurizio Sarri i Marco Giampaolo, Rugani ja ha pogut compartit vestidor aquesta temporada a la Juve amb els tres membres de la BBC i de tots tres ha rebut elogis. Caldara, en canvi, continua la seva progressió a la seva Bèrgam natal i ha estat un dels pilars de l’èxit de l’Atalanta, un dels millors planters del futbol italià. “Rugani és el futur de la Juve, és un noi humil i seriós, amb molt potencial tècnic i caràcter”, ha professat públicament Chiellini sobre el central toscà, que tot i tenir 22 anys, és minuciós en l’alimentació i en el dia a dia del futbolista, seguint la línia de defenses històrics com Costacurta, Maldini, Cannavaro... devots de la professió. “Amb Caldara passa una mica el mateix. Entén perfectament que aquesta és una manera de viure, té una família al darrere que el manté amb els peus a terra i té l’ambient propici per desenvolupar el seu potencial que és molt”, explica Drago, que va dirigir el central llombard en la seva cessió al Cesena (2014/15): “És ràpid, anticipa bé, i encara que jo no l’acabo de veure de migcampista, té una bona sortida de pilota”, opina el tècnic sobre un dels projectes més interessants d’un dels millors productors de defenses del planeta com és Itàlia. Ferms, anticipadors i dotats tècnicament (tots dos estan a prop del 90% d’encert en la passada en la Serie A), Rugani i Caldara han començat a Polònia una aventura que els ha de fer anar de bracet durant molts anys.

15
milions d’euros
ha pagat la Juve per incorporar Caldara, que la temporada vinent encara jugarà cedit a l’Atalanta.
20
partits
oficials ha disputat Rugani aquesta temporada amb la ‘vecchia signora’.
7
gols
ha marcat aquest curs Caldara en la Serie A, fet que el converteix en el defensa més realitzador del futbol italià.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)