Internacional

Bravo val una final

Copa Confederacions. El porter del City atura tots els penals portuguesos i classifica una Xile que ja hauria pogut guanyar el partit amb un doble llançament al pal en la pròrroga

portugal 0 (0) xile 0 (3)

PORTUGAL:Rui Patricio, Cédric Soares, José Fonte, Bruno Alves, Eliseu, Willian Carvalho, Adrien Silva (João Moutinho, 102’), André Gomes (Gelson Martins, 116’), Bernardo Silva (Quaresma, 83’), Cristiano Ronaldo i André Silva (Nani, 76’).XILE:Bravo, Isla (Fuenzalida, 120’), Gary Medel, Gonzalo Jara, Beausejour, Chelo Díaz, Aranguiz, Tucu Hernández (Silva, 112’), Arturo Vidal, Alexis Sánchez i Edu Vargas (Matías Rodríguez, 86’).GOLS:cap.PENALS:Arturo Vidal (gol). Quaresma (falla). Aranguiz (gol). João Moutinho (falla). Alexis Sánchez (gol). Nani (falla).ÀRBITRE:Alireza Faghani (iranià). Targetes grogues a Bruno Alves, Cédric Soares, William Carvalho, André Silva, Jara i Tucu Hernández.COMENTARI:partit disputat al Kazan Arena de Kazan.

La generació daurada de Xile continua assedegada i també tocada pel destí, per la traça des del punt de penal que ja els ha donat dues copes d’Amèrica i que ahir els va permetre segellar l’accés a final de la copa Confederacions amb un Claudio Bravo il·luminat, que va encertar tots els llançaments portuguesos per decantar un partit feixuc, però en què el conjunt andí va acabar tenint un punt més d’ambició.

Pura sang, abonat a les pulsacions accelerades i sempre amb Arturo Vidal agafant la bandera de la pressió, el conjunt xilè no va poder entrar al partit amb el vigor amb què ho va fer contra Alemanya. Més ben posicionada, agressiva i anticipant en la recuperació, Portugal va contenir l’ímpetu habitual de la roja, fins i tot amb alguna circulació de pilota fluïda, afavorida per la presència d’un Bernardo Silva que aglutina joc i sense arriscar en accions de sortida des del darrere.

Xile no va intimidar pel joc, però sí que va avisar en una de les poques accions en què va poder guanyar l’esquena de Willian Carvalho i d’Adrien Silva. Ho va fer Alexis Sánchez, que es va filtrar rere els dos volants de l’Sporting lisboeta i va servir amb categoria una pilota perquè Edu Vargas fos incapaç de salvar la sortida d’un Rui Patricio rapidíssim anant per terra. Tant com el seu homòleg a l’altra porteria, Claudio Bravo, que tot seguit va haver de desbaratar una rematada d’André Gomes a boca de canó, la més clara en el primer acte d’una Portugal que es va anar aculant i impedint que Xile pogués trobar el vertigen que sempre necessita.

Sempre amb un to baix de fons, el partit va viure d’algunes fogonades puntuals. Els xilens haurien pogut accelerar després del pas pels vestidors i Vargas, amb una definició acrobàtica, va obligar Rui Patricio a estirar-se. En ple atac de passió dels sud-americans, Ronaldo va tenir la seva rèplica, però els dos porters van aparèixer quan va caler, i Bravo va repel·lir el colpeig del davanter de Funchal abans que el partit comencés a sestejar de nou, a morir de desídia camí d’una pròrroga anunciada en el tram final, en què els entrenadors no van ni tan sols intentar canviar la dinàmica amb modificacions i en què el respecte va pesar més que la rauxa.

Xile hi posa el cor

La roja ha acreditat en l’última dècada que transpira passió, i quan semblava que el partit s’havia d’acabar decantant en la tanda de penals per una inèrcia mandrosa, va treure unes últimes fuetades que li haurien permès deixar sense resposta Portugal en la pròrroga, amb una rematada de cap d’Alexis que va marxar llepant la fusta, però sobretot amb una doble acció d’Arturo Vidal i de Matías Rodríguez que només li va poder negar el pal.

Xile ho va buscar amb més ànima i com a mínim el futbol la va recompensar en el desenllaç fatídic, quan Bravo va agafar les regnes del destí, va anar a la dreta per desviar els llançaments de Quaresma i de Moutinho i a l’esquerra per desactivar el definitiu, el de Nani, que dona una nova final a la millor generació de la història del futbol xilè.

FRASES

Teníem clar el que passaria en els penals, a aquest nivell ha de ser així, s’ha de ser estudiós i estar preparat per a qualsevol cosa
Les cames en alguns moments no han donat de si, però hem tret el cor. Hem fet una gran feina d’equip
Claudio Bravo
CAPITÀ DE LA SELECCIÓ XILENA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)