1a divisió

Feina feta no té destorb

1a divisió. Tret que arribi alguna oferta irrebutjable, el Vila-real dona per tancat el mercat de fitxatges amb les contractacions d’Ünal i Semedo, apostant pel rejoveniment i la continuïtat del bloc

No es recorda un estiu tan tranquil i plàcid a la Plana Baixa. Allunyat de les habituals urgències que suposa el fet d’haver de disputar la fase prèvia d’una competició europea a finals d’agost i amb una plantilla gairebé apuntalada des del curs anterior, el Vila-real té avui dia el mercat de fitxatges tancat. Incorporats el porter Andrés Fernández, el central Rubén Semedo i el davanter Enes Ünal, a més del retorn dels cedits Adrián Marín i Pedraza, el conjunt dirigit per Fran Escribá no té previst emprendre cap incorporació més d’aquí fins a l’inici del curs, llevat que arribi alguna oferta irrebutjable que obligui a regirar el mercat. “La plantilla està tancada. No esperem cap fitxatge més, llevat que algú se’n vagi. I no veiem cap possibilitat que algú ho faci. No obstant això, si ve algú amb els diners i l’operació ens interessa, tot es pot parlar”, va declarar recentment el vicepresident José Manuel Llaneza a la cadena beIN Sports.

Amb una inversió fins ara de 30 milions d’euros, el club ha decidit apostar de manera decidida per la continuïtat del mateix bloc i per joves futbolistes amb projecció. “Tenia altres propostes d’Anglaterra, però quan vaig sentir que hi havia la possibilitat de fitxar pel Vila-real no ho vaig dubtar, perquè crec que era la millor opció per a mi i perquè m’agrada la qualitat de l’equip amb i sense pilota”, va declarar Semedo, una de les promeses del futbol portuguès, que arriba procedent de l’Sporting Club de Portugal i que aquest estiu s’ha convertit al costat d’Ünal en dos dels reforços més cars de la història del Vila-real després que l’entitat castellonenca hagi desemborsat 14 milions d’euros per cadascun d’ells.

Aposta per la joventut

A diferència de la temporada passada, en què el Vila-real va ser un dels clubs amb la mitjana d’edat més elevada –28,3 anys– en la màxima categoria del futbol estatal, l’arribada de Semedo (23 anys) i Ünal (20 anys), unit a la sortida d’homes com ara Adrián (29 anys) i Musacchio (26 anys), ha fet reduir notòriament aquesta mitjana, que a hores d’ara no superaria els 27 anys. “Hi ha diners en el futbol, i el que s’ha de tenir és el cap fred per poder mantenir-se. Tothom vol estar a primera divisió cada any, però per desgràcia hi haurà tres que no podran quedar-s’hi. Cada cop hi ha més competència”, destacava Fernando Roig, que en aquest 2017 ha complert vint anys al capdavant d’una entitat que està vivint el millor moment de la seva història.

Límit d’edat al filial

Aquest no és, però, l’únic canvi en la política de l’entitat de la Plana Baixa. El conseller delegat del club, Fernando Roig, va anunciar tot just fa dos dies que cap dels futbolistes que integren el segon equip, que milita actualment a segona B, superi els 23 anys. En aquest sentit, l’objectiu és que qualsevol membre de la plantilla del Vila-real B pugui alternar partits amb el primer equip. “Hem decidit apostar per rejovenir l’equip. L’objectiu del segon equip és no obsessionar-se amb l’ascens, hem de veure com evoluciona i a partir d’aquí lluitar per tot”, va declarar el fill del màxim propietari del club.

LA FRASE

La plantilla està tancada. No esperem cap fitxatge més, llevat que algun jugador se’n vagi
José Manuel Llaneza
vicepresident del vila-real

LA DADA

30
milions
d’euros ha invertit el conjunt de la Plana Baixa en tres reforços: Andrés Fernández, Semedo i Ünal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)