1a divisió

De mica en mica s’omple la pica

Primera divisió. El València arrenca la pretemporada amb Anil Murthy com a nou cap president i amb canvis notoris en l’estructura de l’entitat, professionalitzada amb la incorporació d’Alemany i Alexanco

L’empresa es presenta majúscula per a Anil Murthy. Amb una dilatada carrera com a diplomàtic treballant per al govern de Singapur però sense experiència en el món del futbol, el nou president del València afronta una nova etapa plena de reptes. El més transcendental, redreçar el projecte esportiu i institucional d’un club que en els darrers anys no ha deixat de fer passos en fals. “Avui, el club ha de centrar-se en el fonamental per tornar al bon camí. En primer lloc, ha de pujar en la classificació, i en segon lloc, hem de construir una estructura de club que funcioni i que sigui sostenible no per una temporada, sinó per molts anys en el futur; aquest és l’objectiu final. Els clubs que només miren a curt termini acaben passant-ho malament”, va expressar Murthy, relleu en el càrrec de Layhoon Chan, que abandona el club després de dues temporades plenes de turbulències, allunyada de la seva afició i incapaç de suportar la pressió de l’exigent massa social valencianista.

Professionalització del club

L’àmplia remodelació que viu estructuralment el València –el nomenament d’Alemany com a director general n’és el major exponent– ha evidenciat la creixent professionalització que s’està produint en l’entitat. Una situació que no és casual, després que Meriton decidís fer un pas al costat i donar tot el protagonisme a professionals que ara estan al capdavant de l’entitat, com és el cas del mateix Alemany o d’Alexanco com a director esportiu. “Després de tres anys aquí, hem fet canvis importants. Amb Alemany, Alexanko i Marcelino hem reunit un equip professional de gestió que coneix bé el futbol espanyol i que ha demostrat la seva vàlua al primer nivell. El club té ara un potencial i una infraestructura forta des de la base”, va recalcar.

Planificació qüestionada

“Hi haurà canvis profunds en la plantilla”, vaticinava Marcelino en la seva presentació. La realitat, però, dista molt del desig del tècnic asturià, que superat el seu primer mes a la capital del Túria ha vist com el club ja no parla obertament d’una revolució poques hores abans de donar el tret de sortida a la pretemporada. “Els clubs hem de treballar dins de les limitacions, el fair play financer és una norma que no podem incomplir. Fa dos anys que no juguem a Europa i els nostres ingressos n’han quedat afectats greument. Hem de fer grans ajustos, i no serà fàcil”, va dir Murthy. El València encara té molta feina a fer.

Maksimovic, primer reforç de l’era Marcelino

El València va oficialitzar ahir el primer fitxatge de l’era Marcelino. Es tracta del migcampista serbi Nemanja Maksimovic, internacional sub-21, que arriba amb la carta de llibertat i que ha signat per les pròximes cinc temporades, després d’acabar contracte amb l’Astana. “Estic molt feliç i agraït al València i amb ganes de començar a treballar amb els meus companys”, va explicar el futbolista, de 22 anys, fitxat des del passat mes de gener, en el que va ser l’última incorporació que va realitzar l’exdirector García Pitarch abans de presentar la dimissió. “Ve d’una lliga menor i sense competir des de fa temps”, va explicar recentment Marcelino, que en les properes setmanes decidirà si compta amb ell o si finalment el club decideix optar per una cessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)