Internacional

Una ‘obligació’ per a Mèxic

Copa d’Or. Comença la competició en què la ‘tricolor’ defensarà el títol amb un combinat molt diferent del que va disputar recentment la Confederacions i amb el seu seleccionador, Juan Carlos Osorio, en dubte

Comença la copa d’Or, la competició de la Concacaf que es disputa als Estats Units i la més important de Nord-amèrica, Amèrica Central i el Carib a nivell de seleccions. Obren foc aquesta matinada la Guyana Francesa i el Canadà (1 h / beIN) i Hondures i Costa Rica (3 h) amb els primers partits d’un torneig en què Mèxic defensarà el títol, amb un combinat B i enmig d’un ambient enrarit. I és que el seu entrenador, Juan Carlos Osorio, està en dubte. El tècnic colombià està en el focus de la sempre mordaç opinió pública mexicana, després d’acomiadar-se de la copa Confederacions amb una golejada (4-1) contra Alemanya a semifinals, en un duel en què sí que és cert que l’equip mexicà no es mereixia tant de càstig.

No va aturar això les crítiques a un tècnic intervencionista i que fa moltes rotacions, fet que també li retreuen els seus detractors, que també li recorden encara el 7-0 encaixat l’any passat contra Xile, que va significar l’eliminació de la copa Amèrica. Els resultats, però, avalen un Osorio que té l’equip amb la classificació per al mundial de Rússia molt ben encarrilada i que ha guanyat 20 dels 29 partits en què ha dirigit la selecció mexicana.

Per a aquesta copa d’Or, al contrari de la Confederacions, en què va apostar pels que són els seus millors homes, amb una plantilla farcida de futbolistes que juguen a Europa, el tècnic colombià jugarà amb un equip B. El combinat tricolor el formaran íntegrament jugadors de la lliga mexicana. “Siguin quins siguin els futbolistes que ens representin, Mèxic ha d’anar com a favorit perquè és el número u”, va explicar Pompilio Páez, tècnic auxiliar de la selecció mexicana que ha estat al capdavant del conjunt mentre Osorio era a Rússia amb l’altre combinat disputant la Confederacions, en què finalment va acabar quart. El títol, a banda de poder ser un bàlsam per al seu seleccionador, engreixaria més la llegenda mexicana en aquesta competició que ja ha guanyat deu vegades. L’estrena de la tricolor serà dilluns a la matinada (3 h) contra El Salvador.

Els EUA, també favorits

El combinat dirigit per Bruce Arena s’entreveu com el principal contendent de Mèxic en la lluita pel títol. Els Estats Units han estat el principal rival de Mèxic en els últims anys i afrontaran el torneig sense homes importants com Clint Dempsey, Michael Bradley o Christian Pulisic. Una altra baixa il·lustre en la competició és la de Keylor Navas, alliberat per Costa Rica.

1963 Costa Rica
1965 Mèxic
1967 Guatemala
1969 Costa Rica
1971 Mèxic
1973 Haití
1977 Mèxic
1981 Hondures
1985 Canadà
1989 Costa Rica
1991 Estats Units
1993 Mèxic
1996 Mèxic
1998 Mèxic
2000 Canadà
2002 Estats Units
2003 Mèxic
2005 Estats Units
2007 Estats Units
2009 Mèxic
2011 Mèxic
2013 Estats Units
2015 Mèxic
2017
Grup A
Canadà
Costa Rica
Guyana Francesa
Hondures
Grup B
Martinica
Nicaragua
Panamà
Estats Units
Grup C
Curaçao
El Salvador
Jamaica
Mèxic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)