Internacional

El protagonista

Wayne Rooney

El retorn del fill pròdig

Convertit en una llegenda del futbol anglès, Rooney aterra de nou a l’Everton als 31 anys disposat a donar un nou impuls al projecte dels ‘toffees’

“No tinc cap dubte de les seves qualitats, és fantàstic que estigui aquí; sap com guanyar títols i estic molt content pel seu retorn a casa”, destaca Koeman

Wayne Rooney torna a casa. Als 31 anys, aquell nen prodigi que va enlluernar el futbol anglès amb la samarreta de l’Everton quan encara no havia complert la majoria d’edat, aterra de nou a Goodison Park convertit en una llegenda. “Vaig dir fa un temps que l’únic club de la Premier en què podria jugar a part del United era l’Everton, motiu pel qual estic encantat que el fitxatge s’hagi concretat”, va expressar l’atacant anglès, que ha signat per a les properes dues temporades després d’arribar amb la carta de llibertat sota el braç. Un anunci que es produeix un dia després que el United anunciés la incorporació del fins ara davanter de l’Everton Romelu Lukaku per una xifra al voltant dels 85 milions d’euros.

Indiscutible com a red devil des que Alex Ferguson va decidir emportar-se’l a canvi de 37 milions d’euros –el traspàs més car pagat en el futbol britànic per un adolescent menor de 20 anys–, l’excapità del United ben aviat va convertir-se en un referent dins i fora del camp, avançant-se a la història a cada pas que feia. Abans i tot de posar rumb a Manchester, Rooney ja trencava rècords de precocitat a Liverpool, com el de ser el futbolista més jove a marcar un gol a la Premier amb els toffees (16 anys i 360 dies) o el de ser el més jove a representar el combinat absolut d’Anglaterra (17 anys i 111 dies), fent miques la marca que ostentava James Prinsep (17 anys i 253 dies) des del 1879.

Aguerrit, apassionat i amb un caràcter en ocasions indomable, el protagonisme de Rooney a Old Trafford va anar creixent a mesura que les seves sortides de to eren cada cop més minses, fins a acabar esdevenint l’autèntic far de l’equip. “Quan Wayne Rooney va unir-se al club no podia imaginar-me que algú trencaria el rècord de Sir Bobby. Aquesta fita és impressionant i crec que ningú podria aconseguir superar-lo”, resumia Ferguson després que l’atacant anglès superés Charlton com a màxim golejador de la història de la selecció anglesa a finals del 2015 i dos anys després tombés també els registres anotadors del llegendari atacant vestint la samarreta dels red devils. I tot, amb quatre temporades i 215 partits menys respecte de Charlton. En la seva plena maduresa personal i futbolística –la carrera de Rooney ha estat plena de constants canvis de posició–, el veterà davanter anglès abandona el United després d’una última temporada en què ha perdut molt de protagonisme a les ordres de Mourinho. “Torno a l’Everton perquè crec que Ronald Koeman està construint un equip capaç de guanyar algun títol i estic desitjant formar part d’aquest objectiu d’un club del qual soc aficionat des de petit”, explicava Rooney després de signar el seu nou contracte. Qui no dubta de la seva jerarquia és el preparador holandès, cofoi després que es confirmés l’arribada de l’atacant. “Estava desesperat per tornar. Només té trenta-un anys i no tinc cap dubte de les seves qualitats, és fantàstic que estigui aquí. Wayne sap com guanyar títols i estic realment content que hagi decidit tornar a casa.”

Les xifres
1r
màxim golejador
de la història del Manchester United (253 gols) i de la selecció d’Anglaterra (53 gols).
16
títols
en 13 temporades ha assolit Rooney vestint la samarreta dels ‘red devils’, entre els quals destaquen cinc lligues, una Champions i un mundial de clubs.
37
milions
d’euros va desemborsar el United per contractar els seus serveis l’any 2004, el traspàs més car pagat en el futbol britànic per un futbolista menor de vint anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)