1a divisió

Vitolo canvia de rumb

1a divisió. El canari executa la seva clàusula de rescissió 24 hores després que el Sevilla avancés la seva renovació i jugarà a Las Palmas fins al gener, quan s’enrolarà a l’Atlético

Un serial d’escasses 24 hores, el que ha trigat Víctor Machín, Vitolo (Las Palmas, 1989), a acordar la seva continuïtat al Sevilla a executar una clàusula de rescissió que l’allibera per convertir-se en futbolista de l’Atlético de Madrid fins al 2022, amb una primera escala a la Unión Deportiva Las Palmas fins al gener, quan el club colchonero haurà complert la sanció de la FIFA que li permetrà inscriure’l.

“Vitolo és un dels nostres, s’ha de respectar el Sevilla i jugarà aquí les properes cinc temporades. Tenim un acord per escrit, signat amb el seu representant i amb el seu pare”, havia reivindicat dimarts el president del Sevilla, Pepe Castro. Però ahir, donant un nou gir de guió, Vitolo es va presentar a Madrid per passar la revisió mèdica amb l’Atlético, mentre que el director general de Las Palmas, Patricio Viñayo, executava a la seu de LaLiga la seva clàusula de rescissió, de 35,7 milions d’euros.

Tot seguit, Vitolo es va embarcar en un avió amb Viñayo i amb el president del club canari, Miguel Ángel Ramírez, rumb a les illes, on serà presentat aquesta tarda (17 h) abans de posar-se a les ordres de Manolo Márquez, mentre que el Sevilla ja ha anunciat, a través del seu president, la intenció d’estudiar la documentació i emprendre mesures legals: “Vitolo ha faltat al respecte al Sevilla, ens demanava que li resolguéssim un problema i ens n’ha generat un altre.”

Simeone, un vell somni

Vitolo posa punt final a quatre temporades al Sánchez Pizjuán (26 gols en 164 partits) que li han permès fer un salt en la seva carrera i ser un habitual en les convocatòries de la selecció espanyola amb Julen Lopetegui. Ara, l’extrem aterrarà a Madrid el gener vinent per enrolar-se en el projecte de Diego Pablo Simeone, per qui ja havia professat la seva admiració en més d’una entrevista.

Vitolo és una de les darreres seqüeles de l’era Monchi, que el va incorporar l’estiu del 2013 per uns 3 milions d’euros, i el Sevilla, ara amb Óscar Arias al capdavant de la secretaria tècnica, n’obté deu vegades més.

Luxe per a Márquez

La Unión Deportiva Las Palmas s’està movent amb astúcia i rapidesa en el mercat i, després d’omplir la caixa amb la venda de Roque Mesa (13 milions d’euros al Swansea), la de Vitolo és la cinquena incorporació de cara al curs vinent després que Ximo Navarro i Leandro Chichizola (lliures) i Jonathan Calleri i Hernán Toledo (cedits), hagin aterrat ja a les illes Canàries sense necessitat de fer cap desemborsament per reforçar l’equip que dirigirà Manolo Márquez en la seva primera experiència a primera divisió. “És un fitxatge extraordinari, parlem d’un jugador que en els últims temps ha estat indiscutible per a la selecció espanyola i estem molt contents”, va manifestar el tècnic català.

FRASES

Han estat dies durs, però estic content del camí escollit i de jugar a primera amb el meu club
Vitolo
JUGADOR DEL LAS PALMAS (CEDIT PER L’ATÉTICO)
Vitolo ha utilitzat el Sevilla perquè l’Atlético li pagués més diners. Ens ha fet quedar malament
Pepe Castro
PRESIDENT DEL SEVILLA

“Aportaré ganes, actitud i gol”

Mentre Vitolo volava rumb a Gran Canària, Las Palmas va presentar dues de les últimes incorporacions: Hernán Toledo i sobretot un Jonathan Calleri que arriba amb l’etiqueta de ser una de les peces importants del projecte 2017/18. Tot i no consolidar-se en la seva primera temporada a Europa, al West Ham, el punta té un gran cartell a l’Amèrica del Sud, on va marcar molts gols tant amb el Boca Juniors com amb el São Paulo i ara intentarà recuperar el vol vestint de groc. “Arribo per les ganes i la il·lusió que ha posat Las Palmas en mi. Aportaré ganes actitud i gol”, va explicar Calleri, definit pel director esportiu, Toni Cruz, com “un golejador nat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)