1a divisió

En terra hostil

1a divisió. Sempre amb dificultats per reforçar-se, l’Athletic ha de gestionar ara un vell problema, la ruptura de relacions amb un Osasuna molest amb el veí

Elogiat arreu per una filosofia que preserva una visió més nostàlgica de l’esport i de la identificació d’un poble amb un escut i uns colors, l’Athletic manté una lluita constant contra les inclemències del seu propi sistema. Mentre es debat sobre la validesa del cas Youssouf Diarra (Bamako, Mali, 1998), a qui el club ha incorporat després d’una curta estada en el futbol navarrès, on va arribar procedent del Lleida, un fitxatge que ha alçat les veus més conservadores, el club basc es prepara per gestionar un nou capítol d’hostilitat en la seva convivència amb un Osasuna que ha desenterrat la destral de guerra els últims dies, encrespat per la “fugida” del juvenil Jesús Areso. Tan bon punt la Liga li va comunicar que l’Athletic havia dipositat els 450.000 euros de la clàusula del jove lateral, que estava destinat a fer la pretemporada ja amb el primer equip, el club navarrès va emetre un comunicat en què anunciava el trencament de totes les relacions amb la institució d’Ibaigane pel que consideraven “un comportament abusiu”.

Sempre amb fama de ser un club caníbal i d’invertir tots els esforços possibles per recol·lectar tot el talent futbolístic d’Euskal Herria, no és la primera vegada que l’Athletic es veu en una situació igual. Navarra ha estat històricament una terra fèrtil i en els últims anys la llista ho evidencia (San José, Gorka Iraizoz, Muniain, Gurpegui, Iñaki Williams...). Per això el club biscaí ha teixit una xarxa de clubs amb conveni, com ara la Txantrea, el Pamplona o l’Oberena, que li permet controlar el territori amb garanties però que no li ha evitat enfrontaments frontals amb el principal club de la demarcació, l’Osasuna. El d’Areso és l’últim cas i endureix una relació convulsa des de fa temps i que va viure un episodi similar fa dotze anys, en ple govern de Patxi Izco al club pamplonès i coincidint amb el pas de dos cadets de Tajonar a Lezama. “L’Athletic està demostrant una actitud prepotent i de menyspreu envers l’Osasuna, per això anomenem persones no grates a les nostres instal·lacions informadors, cercapromeses i tota persona vinculada a l’Athletic. Donem per acabada qualsevol relació esportiva, comercial i de qualsevol tipus amb ells”, va proclamar l’aleshores president. Des d’aquell moment, l’Athletic ha tingut dificultats per establir qualsevol negociació amb l’Osasuna i, tot i la seva bonança econòmica, ha fracassat en l’intent de reclutar els seus futbolistes més interessants, com ara Natxo Monreal, César Azpilicueta o més recentment Mikel Merino, una peça suculenta que va acabar firmant amb el Borussia Dortmund. Ara, l’Athletic s’exposa a una nova guerra oberta que arriba emmarcada per l’interès a reclutar Álex Berenguer, per qui el club de Bilbao ha plantejat diverses ofertes sempre amb la mateixa rèplica de l’Osasuna: els nou milions d’euros de la clàusula de rescissió. La incorporació d’Areso, doncs, ensorra qualsevol via de negociació per Berenguer, però, a més, ha incentivat el club navarrès a anar més enllà i a establir clàusules per les quals seran compensats econòmicament en cas que un futbolista abandoni el club cap a qualsevol club per fitxar posteriorment per l’Athletic, i ha minat encara més el territori per al club basc, que, també en tensió constant amb la Real Sociedad, només té un club convingut a Guipúscoa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)