1a divisió

Enfangats amb ‘el 6’

1a divisió. El València viu pendent de contractar un mig centre que doni empacament al seu projecte, una posició delicada des de l’adeu d’Albelda i debilitada amb les sortides d’Enzo Pérez i Mario Suárez

En cada club de futbol hi ha posicions, rols específics, que estan estrictament vinculats a un nom i a un cognom, a un motlle històric que regeix com ha de ser el futbolista de torn. I a València, ja fa anys que la del mig centre és una demarcació eternament associada a la figura de David Albelda. De fet, a la ciutat del Túria tothom parla “del 6” per referir-se a aquesta posició, al dorsal del migcampista de la Pobla Llarga que, amb més de 400 aparicions amb el conjunt valencianista, 14 temporades vestit de blanc-i-negre, ha deixat una petjada profunda a Mestalla, un llegat que no està sent senzill gestionar al club, sempre volcànic.

Des de l’any 2013, amb l’adeu del capità, el València ha vist desfilar per la posició diversos futbolistes, amb Javi Fuego com a principal element d’equilibri. Tot i el seu perfil baix i d’haver aterrat al club valencià per la porta del darrere, procedent del Rayo Vallecano, l’asturià va vorejar els 90 partits a la vora del Túria, exhibint sempre equilibri i bon sentit tàctic, virtuts fonamentals en el rol Albelda, però abandonant la institució l’estiu passat amb el mateix to baix amb què va arribar al club, que ja havia escollit Enzo Pérez com una opció més brillant, sobretot perquè l’argentí acabava de ser escollit el millor futbolista de la temporada a Portugal amb el Benfica. Però més caòtic en la seva interpretació del joc, jugador de més anada i tornada –va iniciar la seva carrera sent jugador de banda–, l’argentí tampoc ha acabat d’omplir al mig del camp i la seva sortida rumb al River Plate, sumada a la d’un Mario Suárez que ha tingut un pas testimonial per Mestalla, ha deixat desguarnida una posició històrica al València que ara el club, incentivat per Marcelino García Toral, s’ha marcat com a gran prioritat per començar a donar forma a un projecte encara embrionari.

La via Kondogbia

Més pendent de sortides que d’entrades i amb el serbi Maksimovic, un migcampista de bon desplegament, i el porter Neto com a úniques incorporacions, el València no ha obviat que necessita un jugador frontissa entre la seva línia ofensiva i la defensiva, i ja ha pactat amb l’Inter de Milà una cessió de Geoffroy Kondogbia que està pendent de la voluntat del migcampista francès, que té una nòmina de 4,2 milions d’euros anuals que pagarien a mitges els dos clubs.

Però sorgit el nom del potent migcampista, s’obre la incògnita sobre si Kondogbia és un jugador que s’adapti al manual de conducta d’un Albelda, sobretot tenint en compte que a la majoria de clubs on ha estat sempre ha tingut un rol més de desplegament, amb Pogba cobrint-li l’esquena a la selecció francesa sub-20 o Toulalan al Mònaco. Sigui com sigui, encara amb 24 anys i després d’un any gris a Milà, Kondogbia té a les seves mans acceptar el repte i agafar el timó d’un mig del camp orfe de jerarquies.

h

KONDOGBIA

El València té un acord amb l’Inter per la seva cessió pendent de l’OK del francès

La Juve mira a València per omplir forats

La Juve busca reestructurar la seva línia defensiva després de les baixes de Leonardo Bonucci i Dani Alves, i mira cap a València, on les necessitats del club valencianista d’ingressar diners li poden permetre trobar opcions de mercat. Segons deia ahir el rotatiu torinès ‘Tuttosport’, la Vecchia Signora està pensant en Ezequiel Garay per reforçar el seu eix central, una informació que el diari ‘Superdeporte’ va confirmar al llarg del dia d’ahir. Per aquest motiu, en cas que arribi una oferta suficient per a les exigències valencianistes –superior als 20 milions d’euros–, l’experimentat central argentí podria posar rumb a la Serie A, un trajecte que podria completar també João Cancelo, cotitzat lateral que, després de rendir força bé amb Portugal a l’Eurocopa sub-21 de Polònia, és un dels noms que sonen amb força juntament amb el de Danilo (Real Madrid) per substituir Alves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)