Internacional

Bundesliga

El retorn de ‘Super Mario’

Mario Götze torna a assaborir el dia a dia del futbol en la pretemporada del Dortmund després de sis mesos d’ostracisme per un problema de metabolisme

“No entra en acció des de fa temps, no ens podem arriscar”, avisa Peter Bosz, si bé ja li ha donat minuts

Han estat sis mesos d’angoixa fins que el 15 de juliol passat, Mario Götze (Memmingen, Baviera, 1992) es va tornar a vestir de curt. Va ser en un partit sense història, un amistós de preparació contra l’Urawa Reds japonès, amb victòria ajustada del Borussia Dortmund, però el retorn del bavarès va posar la nota de color a un matí humit, típic de terres asiàtiques. Era la primera vegada que Götze es posava la samarreta del Dortmund des del 29 de març passat, contra el Mainz, poques hores abans que la carrera del talentós mitjapunta entrés en un terreny del tot incert. Uns problemes de metabolisme van ser la resposta a l’inacabable rosari de molèsties musculars que estava tenint el migcampista en els últims temps, tal com ho va comunicar el Borussia Dortmund al febrer. Poc després, al març, el club va fer públic que el jugador estaria fora dels terrenys de joc la resta de la temporada. Posteriorment, el diari Bild va informar que finalment el que tenia el futbolista era una miopatia muscular. Una malaltia que provoca la inflamació crònica del teixit muscular, però que és tractable. Tot plegat, un capítol més en la davallada que ha viscut la carrera de l’home que va donar l’últim mundial a la selecció alemanya.

En la mateixa temporada mundialista, Götze havia aterrat com a fitxatge estrella al Bayern de Munic després de meravellar en la seva primera etapa al Borussia. Però Super Mario mai va arribar a triomfar ni a disposar de la plena confiança de Guardiola en la seva etapa a l’equip muniquès. Fins i tot després de tocar el cel amb Alemanya, Götze no es va poder apoderar dels galons que havia tingut al Dortmund. L’última campanya a l’Allianz Arena va confirmar que la relació entre Mario Götze i el Bayern no seria ni de bon tros tan fructífera com tothom esperava.” Crec que el traspàs és una bona solució per a totes les parts”, va afirmar el director general de l’entitat bavaresa, Karl-Heinz Rummenigge, quan es va fer públic que el jugador tornava a Dortmund. Per la seva banda, l’internacional alemany es va mostrar penedit d’haver abandonat anys enrere el Westfalenstadion: “Puc comprendre que molts seguidors no entenguessin la meva decisió, avui no la tornaria a prendre”, i va voler començar de nou després de tancar l’etapa de tres anys a Munic amb una sensació agredolça: “Ara que torno a casa intentaré convèncer tothom, l’objectiu és recuperar el meu millor futbol”, va dir Götze per començar el segon periple al club on es va formar.

En la temporada de retorn del fill pròdig, però, el conjunt groc-i-negre no va poder gaudir de la qualitat de Götze, que només va disputar 11 partits en la Bundesliga i 4 en la Champions. Cridat a ocupar un lloc entre les estrelles del futbol mundial, està per veure si el jugador de 25 anys torna al nivell que va mostrar al seu dia i, sobretot, si està plenament recuperat del problema que ha patit. En aquest sentit, Peter Bosz, que enguany debuta a la banqueta del Borussia, va ser cautelós en unes declaracions abans que Götze tornés a tenir minuts: “Mario no entra en acció des de fa mesos, per més que completi amb èxit els entrenaments no ens podem arriscar amb un problema de salut que per a ell va ser tan delicat”, va afirmar l’extècnic de l’Ajax. Així doncs, a Dortmund esperen que la recuperació i conseqüent tornada de Mario Götze sigui el millor fitxatge d’aquest estiu.

Minuts per al seu germà.
Felix Götze, germà petit de Mario, està completant la pretemporada a les ordres de Carlo Ancelotti amb el Bayern i, fins i tot, ha tingut algun minut de joc en l’amistós contra el Werder Bremen. Encara amb 19 anys, Felix va passar del Dortmund al Bayern l’estiu del 2014, quan el seu germà va tocar el cel en el mundial del Brasil.
11
partits de la Bundesliga
va disputar Mario Götze abans que el problema de metabolisme l’apartés del futbol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)