Internacional

Premier League

Els laterals, qüestió central

Incorporat Danilo i si s’acaba confirmant l’arribada de Mendy, el City haurà invertit prop de 150 milions d’euros en una demarcació important en els equips de Guardiola

“Tenim laterals de 33 i 34 anys, que ja no tenen tantes cames per pujar i baixar”, va explicar el curs passat el català

Malgrat que en l’imaginari popular la posició de lateral ha estat històricament degradada, reservada a jugadors més aguerrits i amb menys talent, l’era moderna, agafant com a referència el llibre d’estil dels brasilers, des de Djalma Santos fins a Dani Alves, passant per Carlos Alberto i Cafú, ha redimensionat la importància del rol, elevant-lo en molts casos a capital, capaç de dotar d’un segell determinat un equip. I una de les figures que més ha experimentat amb la demarcació els últims anys ha estat Pep Guardiola.

Reforçat pels millors anys de Dani Alves al Barça, va ser sobretot a Baviera que el tècnic de Santpedor va exhibir la seva vena més creativa per generar superioritats amb els laterals, donant una dimensió diferent a futbolistes com Lahm, Alaba i Rafinha, convidant-los a mesclar el seu futbol, a complementar les seves tasques defensives amb una oferta de solucions diferents per a l’equip, ja fos donant amplitud i generant dos contra uns per les bandes, arribant fins a la línia de fons, o sumant-se a zones interiors, al mig del camp, per facilitar una sortida neta de la pilota. “Ha reinventat el futbol. Ens ha donat millors eines i això és molt apreciable en el nostre joc”, va reconèixer fa un any Alaba.

Però de la mateixa manera que al Bayern es va trobar amb futbolistes molt adaptables a les seves idees, Guardiola ha hagut de cedir en la seva primera temporada a Manchester, perdent volada amb laterals ja veterans, molts d’ells sense un gran talent per jugar per dins i ja escassos de ritme per donar amplitud. “Ens estan esperant per fer-nos mal, es defensen junts i esperen per fer-nos mal a l’esquena dels laterals, i no tenim laterals que vagin amunt i avall, perquè tenen 33 i 34 anys. No em queda més remei que adaptar-me a les qualitats dels jugadors”, va explicar el mes d’abril el tècnic català, que, amb la complicitat del City, no està dubtant ara a cosir les deficiències del seu equip i, com ja ha fet amb la porteria, primer amb Bravo i ara amb Ederson, ha donat una importància capital a l’arribada de laterals amb un enorme desplegament. Tant, que invertirà prop de 150 milions d’euros entre Kyle Walker (57), el madridista Danilo (30, anunciat ahir, i Benjamin Mendy, amb qui ja hi ha un acord amb el Mònaco per 59 milions, xifres que evidencien la importància de la demarcació per a un Guardiola que intentarà així impulsar el seu projecte a la Premier.

La polivalència de Danilo

El brasiler aterra a Manchester després d’un pas gris pel Real Madrid, en què les seves actuacions i la consolidació de Carvajal no han correspost amb la inversió que va fer el club de Chamartín, però Guardiola va mostrar-se ahir convençut que podrà treure rendiment d’un jugador que, sobretot en la seva etapa al Santos, s’adaptava a diferents perfils: “Ens donarà molta versatilitat, pot ocupar diferents rols tant en defensa com al mig del camp i donarà moltes opcions al Pep”, va observar ahir el director esportiu citizen, Txiki Begiristain.

El Madrid, amb un únic especialista
Venut Danilo, el Real Madrid es queda amb Dani Carvajal com a únic lateral dret pur de la plantilla, si bé compta amb la polivalència de Nacho, que ja ha rendit en diversos rols aquesta temporada així com amb la possibilitat d’ubicar Theo Hernández a la dreta tot i ser esquerrà.
30
milions d’euros.
ha pagat el Manchester City per Danilo
1.488
minuts
va jugar la temporada passada en la lliga Danilo, el 14è jugador més utilitzat per Zinédine Zidane en el torneig de la regularitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)