Internacional

Villar abdica parcialment

Futbol. El mandatari renuncia des de la presó als seus càrrecs a la UEFA i a la FIFA, però s’aferra a la presidència de la federació espanyola, de la qual està suspès cautelarment

La figura d’Ángel María Villar comença a difuminar-se en l’univers futbol, però encara caldeja. Des de la presó de Soto del Real, on està intern des que va ser detingut el 18 de juliol, acusat de crear una xarxa de corrupció en la Federació Espanyola de Futbol (FEF), el basc ha renunciat als seus càrrecs de vicepresident i membre del comitè executiu de la UEFA i vicepresident de la FIFA i membre del consell de representació de la UEFA al màxim organisme del futbol mundial.

“Villar va presentar la seva dimissió amb efecte immediat i ja no tindrà funcions oficials. No presidirà el comitè legal, no ocuparà cap càrrec en el Consell d’Estratègia del Futbol Professional, ni tampoc en el d’estatut, la transferència i els agents de jugadors i partits”, va confirmar a través d’una carta el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, que ha acceptat la renúncia i ha agraït a Villar la seva feina.

Al capdavant de la FEF des del 1988, Villar va passar a formar part del consell executiu de la UEFA el 1992 i ocupa una de les seves vicepresidències des del 2002, el mateix any en què també va assumir una vicepresidència a la FIFA, institució a la qual representava des del 1998. Desposseït ara dels seus càrrecs internacionals i pendent de ser jutjat, Villar s’aferra encara a la seva presidència a la FEF, de la qual no ha dimitit malgrat que es troba suspès cautelarment des de dimarts, quan el Consell Superior d’Esports (CSD) ho va aprovar per majoria a la junta. Però encara que Juan Luis Larrea ha assumit les tasques presidencials de manera provisional, el càrrec continua sent propietat de Villar, amb un mandat que no caduca fins al 2020 i emparat en el fet que el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD) només el podria inhabilitar una vegada sigui jutjat.

Declara Larrea

El nou cap visible de la FEF va assistir ahir a l’Audiencia Nacional per declarar pel cas Soule i tot seguit va defensar la decisió de Villar de no renunciar a la presidència del màxim organisme del futbol espanyol. “Si es considera innocent no està obligat a dimitir”, va explicar Larrea, que va “negar taxativament” que la FEF hagi estat víctima d’un “saqueig” per part dels governants.

D’altra banda, l’exadministrador general de la FEF, José María Castillón, que havia estat acomiadat el mes d’abril, va assegurar que desconeixia els afers de Villar i Padrón: “Desconec les seves falles, perquè era aliè a tots els seus temes.”

VIGÈNCIA

El mandat d’Ángel María Villar al capdavant de la federació expira el 2020

La UEFA no el substituirà fins l’any vinent

Malgrat que ja tenia previst expulsar-lo abans que fos el mateix Villar qui acabés renunciant als seus càrrecs dins la UEFA, el màxim organisme del futbol europeu no li buscarà un relleu fins al congrés ordinari, previst per al proper 28 de febrer del 2018 a Bratislava. El president Aleksander Ceferin no està obligat a nomenar algú imminentment, ja que l’article 22 de la normativa de la UEFA indica que ho podrà fer quan se celebri el següent congrés ordinari, que en aquest cas no serà fins al 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)