Internacional

El somni s’esfuma

Eurocopa. L’escàs bagatge ofensiu torna a penalitzar la selecció espanyola, incapaç de superar l’entramat defensiu de la debutant Àustria i sentenciada en la tanda de penals

àustria 0 (5) ESPANYA 0 (3)

ÀUSTRIA:Zinsberger, Schiechtl, Wenninger, Schnaderbeck, Aschauer, Puntigam, Zadrazil (Pinther, 110’), Billa (Kirchberger, 81’), Makas (Prohaska, 42’), Burger i Feiersinger.ESPANYA:Sandra Paños, Corredera, Marta Torrejón, Irene Paredes, María León, Sílvia Meseguer, Vicky Losada, Amanda , María Caldentey (Olga García, 56’), Bárbara Latorre (Jenifer Hermoso, 76’) i Mari Paz (Virginia Torrecilla, 112’).GOLS:Cap.PENALS:Feiersinger (gol). Olga García (gol). Burger (gol). Amanda Sampedro (gol). Aschauer (gol). Sílvia Meseguer (falla). Pinther (gol). Marta Corredera (gol). Puntigam (gol).ÀRBITRA:Stéphanie Frappart. Targetes grogues a Wenninger, Aschauer, Marta Torrejón i María León.

El somni es va acabar ahir a Tilburg. La selecció espanyola, amb vuit catalanes a les seves files, va ser incapaç de superar la defensa austríaca i va acabar morint a la tanda de penals, en què el llançament de Sílvia Meseguer, aturat per la portera Zinsberger, va posar fi a la participació de les espanyoles i va donar l’accés a la semifinal al conjunt del centre d’Europa, en la seva primera participació en un gran torneig continental.

Espanya, que ja havia tingut moltes dificultats durant la fase de grups, accedint als quarts tot i perdre el partit definitiu contra Escòcia, tampoc va aconseguir elevar el nivell tot i la revolució proposada pel seu seleccionador, Jorge Vilda, que va deixar a la banqueta titulars com Leila i Alexia Putellas i va mantenir a la banqueta Jennifer Hermoso. Però tot i això Espanya no va guanyar en fluïdesa i va tenir problemes per generar ocasions en la replegada defensa austríaca. L’escassa producció ofensiva del conjunt estatal –ha marcat només dos gols en quatre partits i van ser en el debut contra Portugal– han acabat sentenciant un somni que es va acabar d’esvair des del punt fatídic. Ara, Àustria lluitarà amb Dinamarca dijous per un lloc en la final.

Jodie Taylor mana

L’experimentada davantera de l’Arsenal s’està consolidant com una de les jugadores del torneig i ahir va donar l’accés a les semifinals a Anglaterra amb el seu cinquè gol en quatre aparicions. El conjunt britànic, que s’enfrontarà a Holanda, ha arribat dues vegades a la final (1984 i 2009) i les ha perdut totes dues.

ELS VESTIDORS

Hem estat eliminats sense perdre; no hem tingut sort, és molt difícil d’assumir
Jorge Vilda
SELECCIONADOR ESPANYOL

LA DADA

5
gols
en 4 partits ha marcat l’anglesa Jodie Taylor, màxima golejadora del campionat

La selecció danesa fa saltar la banca

Alemanya no serà campiona d’Europa. Per primera vegada des del 1993 i després de guanyar les darreres sis edicions del torneig, la gran dominadora del palmarès va claudicar i ho va fer víctima del mateix botxí, una Dinamarca que ja la va eliminar en la semifinal d’ara fa 24 anys. Aquesta vegada en els quarts, les escandinaves van aconseguir aixecar un gol d’Isabel Kerschowski, en un partit que s’havia de disputar dissabte però va ser ajornat a ahir a causa de la pluja. Nadia Nadim, amb una potent rematada de cap, va connectar a la xarxa una centrada de Stine Larsen i ja a les acaballes del matx i novament amb una rematada de cap, Theresa Nielsen va deixar sense resposta una Alemanya que ha guanyat vuit de les onze últimes edicions de l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)