1a divisió

Primera divisió

Punt de mira constant

Gareth Bale, que en els quatre cursos que ha jugat en el Madrid no ha aconseguit explotar el seu potencial amb continuïtat, torna a ser qüestionat a la capital estatal

Des d’Anglaterra es parla d’un interès del Manchester United per retornar-lo a la Premier League

“La sensació de la gira no és bona en general. Hem fet coses bones, però la sensació no és bona perquè, si de quatre partits no en guanyes cap, alguna cosa passa. No podem estar contents, però s’acaba aquesta gira i ja tornem. Segurament, alguna cosa més hem de fer.” Aquesta és la valoració que fa Zinedine Zidane de la pretemporada del Real Madrid. I és que, després de 23 dies pels Estats Units, el conjunt blanc ha tornat cap a la capital estatal sense cap triomf –dos empats i dues derrotes–, amb males sensacions i, de retruc, amb un dels seus futbolistes assenyalats. És Gareth Bale (Cardiff, Gal·les, 16 de juliol del 1989), l’home dels 100 milions, sempre mirat amb lupa, sempre criticat, la pota de la BBC més feble. L’atacant gal·lès, que va acabar la temporada passada lesionat i va arribar just per disputar 13 minuts a la final de la Champions, ha ofert en els duels de preparació una versió que està molt lluny de la seva millor i no ha marcat cap gol. “No ho podem canviar i tampoc passa molt. És una coincidència i no passa res. És important per a un davanter marcar. Hem tingut ocasions, però no ho hem aconseguit, no passa res”, va indicar Zidane, tranquil.

Per l’entrenador francès, Bale és indiscutible, així ho ha manifestat sempre que ha tingut ocasió, tant en roda de premsa com amb les alineacions. “Jo el veig bé. De mica en mica, ve d’una lesió llarga”, va dir recentment als Estats Units. “La pretemporada ha estat molt bona, entrenant-se des del principi. No estic preocupat pel seu rendiment, perquè tot l’equip hem tingut moments bons i menys bons”, hi va afegir sobre l’11.

Figura controvertida

El jugador britànic fa quatre temporades que és al club de Chamartín, però, tret de trams concrets, no ha aconseguit oferir un rendiment d’acord amb el seu potencial amb continuïtat. Sí que és cert que ha guanyat tres Champions League i que va ser determinant en una d’elles fent el gol del triomf, i que també ha aixecat una copa –també amb diana decisiva seva en la final–, una lliga, dues supercopes d’Europa i dos mundials de clubs, però no ha acabat de convèncer. I ara, després de quatre discretes actuacions a la pretemporada, l’entorn blanc qüestiona el jugador i, fins i tot, situa Marco Asensio davant seu en l’onze inicial amb els ulls posats en la final de la supercopa d’Europa de dimarts que ve contra el Manchester United. També es parla de la possibilitat que marxi, en direcció precisament al club red devil, per donar entrada a Kylian Mbappé. Segons indiquen des de Madrid, l’entitat blanca només fitxaria el prometedor davanter francès si marxés un dels integrants de la BBC, i el primer en la línia de sortida seria Bale. “És ridícul, és una història estúpida”, va assegurar la setmana passada el seu representant, Jonathan Barnett, al respecte. Tot i això, des d’Anglaterra, i també des dels mitjans estatals, s’ha insistit en aquesta possibilitat que va descobrir el mateix Mou quan, en el partit que va enfrontar tots dos equips en la pretemporada, va saludar el gal·lès i va dir-li: “No puc comprar-te perquè no parles.” De moment, Bale continua de blanc, i com sempre, en el punt de mira.

100
milions
va pagar el Madrid per Bale al Tottenham el 2011.
3
Champions League
ha aixecat de blanc el gal·lès (2014, 2016 i 2017). També una lliga, una copa, dues supercopes d’Europa i dos mundials de clubs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)