1a divisió

El retrobament més esperat

El Real Madrid i el United afronten amb diferents sensacions el primer títol europeu del curs

Mourinho, amb comptes pendents amb el seu exequip, va reivindicar el seu llegat en el conjunt madridista

S’han acabat els assajos. Sense temps per reflexionar ni xarxa a la qual agafar-se, el Real Madrid enceta aquesta nit l’assalt a la supercopa d’Europa, primer dels sis títols a què aspira aquest curs. I ho farà després de completar una pobra pretemporada en la recent gira realitzada pels Estats Units, on el conjunt dirigit per Zinedine Zidane ha estat incapaç de sumar un sol triomf –dos empats i dues derrotes– en els quatre amistosos que ha disputat a terres americanes, mostrant una notòria debilitat defensiva i una alarmant falta de gol.

El United de Mourinho, que es veurà les cares per primer cop amb el seu exequip quatre anys després de la seva sortida del Bernabéu, suposarà una bona pedra de toc que posarà de manifest si les males sensacions exhibides pels blancs queden en una mera anècdota o si, en canvi, s’accentuen encara més. “A l’última roda de premsa estava enfadat, però ara estic content i animat, ja que comença la temporada. Arribem bé i amb ganes de començar. Som conscients que serà un any difícil per a nosaltres, cada cop ens tocarà pujar més el llistó però des del treball i la humilitat estem a punt i intentarem donar el màxim per guanyar títols. No canviarem res del curs anterior”, anunciava Zidane, que a l’estadi Nacional Arena Felipe II buscarà el seu sisè títol des de la seva arribada a la capital.

Més enllà d’anunciar la plena disponibilitat de Ronaldo amb vista a la final, –“físicament està bé, com en la final de Cardiff, i això significa que està per jugar, veurem si ho fa”–, la conferència de Zizou va girar principalment entorn de la figura de Mourinho, després que el preparador portuguès confirmés públicament l’interès del United per aconseguir els serveis de Gareth Bale. “No m’ho plantejaria de cap manera si juga demà (per avui) perquè això voldria dir que forma part dels plans de l’entrenador i del club i perquè en els seus propis hi ha el de continuar al Madrid. Tanmateix, si es troba en la porta de sortida intentaré esperar-lo i lluitar amb algun altre entrenador que també l’esperi”, va etzibar Mourinho.

Tota una declaració d’intencions que, no obstant això, no va fer variar gens ni mica l’habitual discurs pragmàtic de Zidane. “Bale és del Madrid. Ara m’interessa parlar del partit. Jo, Bale i la resta de la plantilla tenim la ment posada únicament en aquesta final.”

Mourinho: any II

Amb un pobre paper en la Premier –va acabar en la sisena plaça–, la consecució de la copa de la lliga i especialment de l’Europa League el curs anterior va donar a Mourinho el crèdit necessari per continuar liderant el procés de reconstrucció del United, un dels clubs que aquest estiu ha fet saltar la banca en matèria de fitxatges amb l’objectiu de recuperar el protagonisme perdut en els darrers anys.

Romelu Lukaku (85 milions), Nemanja Matic (45 milions) i Victor Lindelöf (35 milions) personalitzen el salt de qualitat dels red devils, que aquest estiu han prescindit de dues llegendes com són Wayne Rooney i Ibrahimovic. “Ho intentarem, evidentment. És clar que hi ha una diferència entre els dos equips, però és possible i pensem que podem guanyar”, destacava Mourinho, que va aprofitar per reivindicar el seu paper durant l’etapa a l’entitat de Concha Espina. “Vaig sortir sense la voluntat de treure els draps bruts. La diferència entre l’actual Madrid i el meu és que quan jo vaig arribar l’equip no era ni cap de sèrie a la Champions ni passaven de quarts de final. Quan jo vaig marxar, l’equip era cap de sèrie, havia disputat tres semifinals europees consecutives i havia estat campió d’Espanya. Eren petites grans diferències....” El duel està servit.

Vaig sortir del Madrid amb tranquil·litat i sense la voluntat de treure els draps bruts
José Mourinho
entrenador del united
Fa uns dies estava enfadat, però ara estic content i animat. Arribem bé i amb moltes ganes
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)