1a divisió

El transatlàntic, en marxa

1a divisió. El Real Madrid estrena la seva defensa del títol a Riazor eufòric després d’haver atropellat el Barça en la supercopa d’Espanya i amb la sensació que ha encetat un cicle guanyador

Exultant i sense fissures, el Real Madrid reprèn el fil de la regularitat amb la sensació que el vent empeny de cua, que ha començat un cicle triomfant i que serà difícil de frenar un equip que funciona independentment del dibuix que plantegi Zinedine Zidane i dels matisos de cada alineació, i en què hi ha un gros de 20 futbolistes que entren en la rotació amb naturalitat, sense fer desafinar la col·lectivitat. Més que mai, els blancs són el rival a batre. “I ja ho sabem, avui més que en altres ocasions. La lliga serà llarga i cada partit haurà d’implicar un esforç terrible. Tots els equips ens voldran guanyar i hem de començar de la millor manera possible”, va argumentar ahir Zizou, instant els seus futbolistes a començar a ple rendiment a Riazor. “El Dépor juga a casa i té bons futbolistes, però, com sempre dic, el més important és el que fem nosaltres”, va explicar el marsellès, sense moure’s ni un mil·límetre del discurs que l’ha portat fins a l’estatus actual. Quan estigui disponible la BBC, serà titular? “Tots estem al mateix vaixell. Aquí no hi ha equip A ni equip B. Sempre hi haurà canvis.”

Força reforçat respecte a l’any passat, amb novetats en totes les línies: Rubén Martínez sota els pals, Fabian Schär i Gerard Valentín en defensa, l’interessant Federico Valverde al mig del camp i atacants com ara Zakaria Bakkali i Adrián López, el Deportivo posa en marxa el primer projecte amb Pepe Mel des de zero i encara molt pendent del possible retorn de Lucas Pérez a casa després d’haver fracassat al nord de Londres amb l’Arsenal. “Volem portar el fitxatge d’un davanter d’alt nivell, però també és cert que el fitxatge de Lucas té moltíssima dificultat”, reconeixia ahir el director esportiu del conjunt gallec, Richard Barral.

“Confio en els que estan aquí, tenim absències, però competirem contra un Madrid que cada vegada és més complet, ja no és només contraatac com en anys anteriors, ara també cuida la pilota i és bo en la recuperació”, va explicar Pepe Mel, que ha estat pendent fins a última hora de Florin Andone, que ha acabat entrant en la llista.

Kovacic, baixa

El croat, un dels millors en la supercopa d’Espanya i per qui el Madrid hauria rebutjat una oferta de 75 milions d’euros procedent de la Juventus, arrossega unes molèsties físiques que li impediran ser a la Corunya i, probablement, propiciaran que Zidane recuperi el seu mig del camp més habitual, amb Casemiro, Modric i Kroos.

LES FRASES

Aquest any tots els equips voldran guanyar-nos, i sabem que el Dépor té bons futbolistes
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
El Madrid és un rival molt complet, ja no només és contraatac com en anys anteriors
Pepe Mel
entrenador del deportivo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)