Internacional

Hi ha vida sense Coutinho

Premier. Sense l’atacant brasiler, pretès pel Barça i fora de l’equip per setè partit consecutiu, el Liverpool s’agrada, goleja i passa per sobre de l’Arsenal

Ja fa 27 dies de l’última vegada que Phillippe Coutinho va vestir la samarreta del Liverpool. Va ser l’1 d’agost, en un matx de l’Audi Cup al camp del Bayern, i des d’aleshores no se l’ha tornat a veure de red. Amb l’interès del Barça en l’horitzó, uns problemes a l’esquena en són la causa, segons assegura Jürgen Klopp, que ja fa set partits –dos amistosos, dos de prèvia de lliga de campions i tres de Premier– que no ha pogut disposar d’un dels seus referents en atac. Tot i això, a l’equip de Merseyside no li està anant malament. Sense el brasiler, en aquest darrer mes, ha superat amb solvència el play-off per ser en la fase de grups de la Champions, i en la lliga encadena un empat i dos triomfs amb el d’ahir, contra l’Arsenal, al qual va golejar (4-0) a Anfield.

I és que el conjunt de Klopp va ser un huracà contra el qual els gunners no van saber lluitar. Fent gala de les seves recognoscibles armes –la pressió i les transicions defensa-atac ràpides–, els reds es van exhibir i van convertir el partit en un monòleg contra l’equip d’Arsène Wenger, que sense resposta, amb Özil i Alexis desconnectats, va oferir una imatge pèssima, i només les intervencions de Cech van evitar que la golejada fos major. Les arribades a la porteria del txec van ser constants i aviat Firmino va marcar. El va seguir el golàs de Mané, l’home que monopolitza l’atac en absència de Coutinho. Després del descans, el matx va seguir sent dels locals, que, a més, van gaudir d’espais, i Salah i Sturridge van completar el pòquer.

El Tottenham i Wembley

L’equip de Mauricio Pochettino no ha començat amb bon peu la lliga. Ahir va deixar escapar la victòria (1-1) contra el Burnley en el minut 92 i continua sense guanyar al feu londinenc, on jugarà mentre s’acaba la construcció del seu nou estadi. Dels últims set partits disputats a Wembley –el curs passat hi va jugar la Champions, l’Europa League i les semifinals de la FA Cup– només n’ha guanyat un, n’ha empatat dos i n’ha perdut quatre.

ELS ‘GUNNERS’

El conjunt dirigit per Arsène Wenger va oferir una imatge pèssima

El campió agafa velocitat

Després de la derrota de la primera jornada, el Chelsea s’ha recompost amb dos triomfs seguits, contra el Tottenham la setmana passada i contra l’Everton ahir (2-0), a Stamford Bridge. Els d’Antonio Conte van resoldre el matx en la primera part, amb gols de Cesc Fàbregas i Álvaro Morata.