Internacional

Futbol internacional

El retorn més inesperat

Pel camí dels 36 anys, David Villa torna a la selecció espanyola, amb la qual ha estat campió del món i d’Europa i de la qual és el màxim artiller històric

El davanter asturià fa tres temporades que juga als Estats Units. “Estic en un núvol, ara vull ajudar”, assegura

David Villa (Tuilla, Astúries, 3 desembre de 1981) semblava oblidat per a la primera plana del futbol mundial. Als Estats Units des de fa tres anys, quan va decidir deixar Europa, el davanter ha estat fent gols sense parar –60 en 90 partits a l’MLS– a les files del New York City, del qual és capità, i, per sorpresa de tothom, ha acabat tornant a la selecció espanyola. A Julen Lopetegui no li importa l’edat d’El Guaje –té 35 i anys i va pel camí dels 36– ni que jugui en una lliga menor. El tècnic creu que encara té coses a dir. “Que vingui d’una altra lliga és una qüestió que no podem canviar. El David és on és i, veient-lo i analitzant els seus partits, traiem conclusions”, va manifestar el seleccionador estatal, que fa un temps ja es va desplaçar a Nova York per veure jugar i parlar amb el futbolista. “Entenem que ens ajudarà. Està fent magnífiques actuacions, i per això l’incorporem”, va dir Lopetegui, justificant la convocatòria.

El davanter, que ahir es va entrenar de nou amb l’equip, està disfrutant el moment. “Estic en un núvol”, va asseverar ahir el jugador. “Estic molt content veient els amics un altre cop, no només els futbolistes. En tinc grans records i estic vivint el present”, va dir. No era convocat amb la roja des del mundial del Brasil i la seva última participació internacional va ser el 23 de juny del 2014, contra Austràlia en l’últim partit de la fase de grups amb el conjunt ja eliminat. Després de la desfeta a terres brasileres, homes com Xavi Hernández i Xabi Alonso van anunciar que es retiraven de la selecció, però Villa, tot i que amb la seva marxa als Estats Units podia fer pensar que també hi renunciava, no ho va fer. “És complicat, fa tres anys que hi vaig, però no perdo la il·lusió”, va dir recentment el jugador, campió del món el 2010 i d’Europa el 2008, i màxim artiller històric del combinat amb 59 gols en 97 partits disputats com a internacional.

“Segur que aportarà coses”

Amb el transcendental duel contra Itàlia (dissabte, 20.45 h) a l’horitzó, Villa ocupa el lloc de Diego Costa en la convocatòria, que en espera de fitxar per l’Atlético segueix sense competir, i està per veure el rol que li donarà Lopetegui. “El seleccionador creu que encara puc ajudar, he estat parlant amb ell i li he estès la mà per ajudar en el que calgui. Juguem contra un equip molt bo, defensivament són perfectes i crec que m’ha cridat perquè m’ha vist preparat”, va explicar l’asturià. “El que pot aportar és el que sempre ha fet: qualitat, intuïció, voluntat i les ganes que transmet, i tot això ho posarà al servei del grup”, va indicar el seleccionador. Villa ho té clar: “Jo vull ajudar, ser un més i donar-ho tot per guanyar. No seria cap decepció no ser titular. Feia tres anys que no venia i m’ho haig de guanyar, de res val el que hagi passat anteriorment.” El 7, dorsal que recuperarà, es veu a punt i, convertit en el retorn més inesperat, aspira al mundial 2018. Seria el seu quart.

Les dades
3
anys
fa que Villa no juga amb Espanya. L’últim partit va ser el 23 de juny del 2014, contra Austràlia, en l’últim matx de la fase de grups del mundial del Brasil. El combinat estatal, que ja estava eliminat, va guanyar 3-0 i l’asturià va fer un gol.
59
gols
en 97 partits ha marcat el davanter amb la selecció espanyola i ocupa el número 1 en la llista històrica de golejadors del combinat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)