Internacional

Un maldecap per a Wenger

Premier League. En les últimes hores de mercat, l’Arsenal podria deixar escapar Alexis Sánchez i Alex Oxlade-Chamberlain, dos futbolistes, sobretot el xilè, molt importants per al tècnic alsacià

La golejada encaixada per l’Arsenal diumenge a Anfield contra el Liverpool ha aixecat polseguera. El 4-0 –n’haurien pogut ser més– en un partit en què els homes d’Arsène Wenger van ser atropellats i van oferir una imatge pèssima ha fet parlar molt. Jugadors com Aaron Ramsey i Mesut Özil van demanar perdó a l’afició, el porter Petr Cech va qualificar l’actuació d’“inacceptable” i fins i tot el tècnic, Arsène Wenger, es va haver de defensar: “Si jo soc el problema, em sap greu, però crec que perdem tots. L’única cosa que puc fer és tornar i donar als aficionats un nivell millor.”

La crítica no és, però, l’únic problema de l’entrenador alsacià, que va renovar per dues temporades més la campanya passada i que està molt qüestionat per part de l’afició gunner. El maldecap que té ara Wenger és que quan falta un dia per al tancament del mercat –a Anglaterra la finestra de fitxatges s’acaba demà a les 23 h– podria perdre dos jugadors importants per al seu equip, Alexis Sánchez i Alex Oxlade-Chamberlain. Sobretot seria traumàtic l’adeu de l’atacant xilè, referent ofensiu del conjunt londinenc, que ha refusat les ofertes de renovació que el club londinenc li ha posat sobre la taula –acaba contracte el 2018–. Wenger ha anat dient tot l’estiu que tant ell com Özil, que també acaba el seu vincle al final d’aquesta temporada, no marxarien, però en les últimes hores des d’Anglaterra s’explica que el tocopillano sí que podria marxar. I ho faria rumb al Manchester City que dirigeix Pep Guardiola, un tècnic que ja el va entrenar el curs 2011/12 al Barça. De fet, diversos mitjans van coincidir a indicar que l’entitat citizen tindria pensat oferir a l’Arsenal uns 21 milions d’euros i Raheem Sterling per aconseguir els serveis d’Alexis, de 28 anys i que el curs passat va fer 30 gols en 51 aparicions.

L’altre jugador que podria perdre és Oxlade-Chamberlain, a qui es vincula amb el Chelsea. Com Alexis i Özil, l’internacional anglès també acaba contracte al final d’aquest curs, i segons van anunciar diversos mitjans anglesos, l’Arsenal i el Chelsea ja haurien arribat a un acord per al traspàs del futbolista. Chamberlain, que té 24 anys, havia guanyat molt pes en l’equip gunner des del canvi de sistema que va fer Wenger en el tram final de la campanya passada i, en el 3-4-3, s’havia convertit en fix com a carriler. Un altre que també s’ha situat fora de l’Emirates és Shkodran Mustafi, en aquest cas a l’Inter. El desenllaç és proper i podria deixar l’Arsenal, que aquest any no juga Champions League i en la lliga només ha sumat tres punts en tres jornades, sense gairebé marge de maniobra.

PROBLEMES

L’equip tampoc ha començat la lliga bé: suma tres punts en tres jornades

DILEMA

Tant Alexis com Chamberlain acaben contracte el 2018 i no han volgut renovar

DESENLLAÇ

El mercat a Anglaterra es tanca demà a les 23 h i s’anticipa mogut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)