1a divisió

Un Atlético de present i futur

Primera divisió. Amb un dels onzes més joves que es recorda de l’era Simeone, la revolució plantejada a Gran Canària va palesar el bon estat de salut d’homes com Thomas o Correa

“Saben per què em quedaré? Perquè aquest club té futur, el futur som nosaltres”, anunciava un rotund Simeone en els actes commemoratius per la marxa del Calderón el mes de maig passat. Un missatge premonitori que, tres mesos més tard, el preparador argentí comença a dibuixar al peu de la lletra. Amb la lliçó apresa després del toc d’atenció que va suposar l’irregular debut contra el Girona a Montilivi, la convincent golejada infligida a Las Palmas va tenir diverses lectures que conviden a pensar en l’impuls d’un relleu generacional en el club madrileny.

A Gran Canària, la suplència d’homes com Juanfran, Fernando Torres o el capità Gabi en detriment d’altres com Vrsaljko, Thomas o Correa, van demostrar de mostra fefaent la bona salut d’una plantilla de present però també amb molt de futur. Sense anar més lluny, el darrer onze inicial colchonero pel qual va apostar Simeone va tenir una mitjana d’edat de 23,8 anys, en una alineació en què l’incombustible Godín –31 anys– va ser l’únic futbolista que superava els 25 anys. Va ser, amb diferència, un dels onzes amb més joventut des de l’arribada de Simeone a la banqueta de l’Atlético, el 2011. Descartades les rotacions –tan sols s’han disputat dues jornades i amb una aturada a causa dels compromisos de seleccions pel mig–, homes com Thomas i Correa van respondre d’allò més bé a la revolució plantejada per Simeone dissabte passat. Formant parella amb Koke en el doble pivot, el migcampista ghanès va completar el seu sisè partit disputant els 90 minuts com a colchonero amb una sòlida actuació.

A l’ombra del capità Gabi en els darrers cursos, Thomas va ratificar a Gran Canària les bones sensacions exhibides en la pretemporada fent gala dels seus dots com a recuperador en una demarcació que exigeix molt d’ofici i jerarquia. “Intento aprofitar tots els minuts que em dona l’entrenador”, va expressar Thomas, el quart home que més quilòmetres va recórrer i l’encarregat de tancar la golejada contra Las Palmas. Un altre dels noms que van brillar amb llum pròpia va ser Correa. A punt de fer les maletes en el mercat d’estiu a la recerca de més protagonisme, l’atacant argentí comença a respondre al pas endavant que li reclamava Simeone, signant dos gols en les primeres dues jornades. “El partit va ser bo, amb un inici ambiciós, enèrgic i entenent on podíem fer mal”, va explicar Simeone, que per primer cop va encadenar tretze partits consecutius sense perdre a domicili en una nit rodona en què, a més de tenir l’Atlético com a màxim realitzador del campionat amb set dianes, va poder celebrar el seu partit 200 des de la banqueta madrilenya. Motius d’alegria per a un Atlético en què la joventut comença a marcar el camí a seguir.

LA FRASE

El partit va ser bo, amb un inici ambiciós, enèrgic i entenent on podíem fer mal
Diego Pablo Simeone
entrenador de l’atlético

LA DADA

1
futbolista,
Godín (31 anys), va ser l’únic membre de l’onze que superava els 25 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)