Internacional

El final del serial

Mercat internacional. La jove promesa del futbol mundial Kylian Mbappé fitxa pel París Saint-Germain, que acorda una cessió amb opció de compra per 180 milions amb el Mònaco

Les grans lligues europees, a excepció de l’espanyola van tancar ahir el mercat de fitxatges. Un mercat inflat, més que mai en la història, que ha mogut absolutes morterades de diners, amb un club com a referent en aquest sentit, el París Saint-Germain. Després de protagonitzar el fitxatge més car de la història del futbol pagant per Neymar 222 milions, el club parisenc va oficialitzar ahir el que era un secret de domini públic, la incorporació de Kylian Mbappé, procedent del Mònaco, un nou cop d’efecte i també una gran inversió.

El PSG va anunciar el traspàs, que és una cessió amb opció de compra –segons va indicar L’Équipe de 180 milions d’euros– i un cop es faci efectiva, Mbappé tindrà contracte fins al 30 de juny del 2022. “Per als joves de la regió de París, és un somni vestir la samarreta del PSG i jugar al Parc dels Prínceps”, va manifestar el prometedor futbolista. “M’ha convençut l’ambiciós projecte del club”, va assegurar el davanter francès de 18 anys, que va impressionar el Vell Continent amb una impactant irrupció espectacular la temporada passada, en què va marcar 26 gols en 29 partits com a titular en totes les competicions.

D’aquesta manera, acaba el que ha estat un dels serials de l’estiu, Mbappé, per qui també s’havia interessat el Real Madrid, i que finalment seguirà en la lliga francesa.

Alexis no marxa

El futbolista xilè, que acaba contracte el 2018 amb l’Arsenal i que ha refusat totes les ofertes de renovació que se li han presentat, es quedarà finalment al club londinenc. El Manchester City semblava el seu destí i a Anglaterra van indicar que citizens i gunners en van negociar el traspàs, però finalment l’Arsenal va desistir de vendre’l. La negativa de Thomas Lemar, del Mònaco, l’escollit per rellevar Alexis, de fitxar pel conjunt dirigit per Arsène Wenger, va provocar que l’entitat gunner decidís que el tocopillano no marxava. Sí que va canviar d’equip Alex Oxlade-Chamberlain, que també acabava contracte amb els londinencs a final d’aquest curs, per posar rumb al Liverpool per uns 38 milions d’euros.

També en la Premier, el Swansea va anunciar la incorporació d’un migcampista a qui s’havia vinculat a grans d’Europa, Renato Sanches. El portuguès s’incorpora amb els gal·lesos cedit pel Bayern. Un altre moviment sorprenent va ser el que va fer el Borussia Dortmund, que va fitxar el futbolista anglès Jadon Sancho, de 17 anys, a qui s’intueix un gran futur i que pertanyia al Manchester City. Sancho lluirà el 7 que ha deixat Dembélé.

EL CONTRACTE

LIVERPOOL
ALTES
Oxlade-Chamberlain Arsenal
BAIXES
Divock Origi Wolfsburg
TOTTENHAM
ALTES
Serge Aurier París SG
Fernando Llorente Tottenham
INTER
ALTES
Yann Karamoh Caen
SWANSEA
ALTES
Renato Sanches Bayern
Wilfred Bony Man. City
NIÇA
ALTES
Racine Coly Brescia
Nampalys Mendy Leicester
TORÍ
ALTES
M’Baye Niang Milan
Cristian Ansaldi Inter
BAIXES
Davide Zappacosta Chelsea
SAINT-ÉTIENNE
ALTES
Remy Cabella O. Marsella
DORTMUND
ALTES
Jadon Sancho Man. City
LAZIO
ALTES
Luis Nani València
LEVERKUSEN
ALTES
Lucas Alario River Plate
SAMPDORIA
ALTES
Duvan Zapata Nàpols Ivan Strinic Nàpols
OL. MARSELLA
ALTES
Kostas Mitroglou Benfica
2022
any
en què expirarà el contracte de Mbappé amb el PSG des del moment en què els parisencs efectuïn l’opció de compra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)