1a divisió

Reforçats sense fitxar

Primera divisió. El Real Madrid, amb la feina feta, es limita a observar la inoperància absoluta del seu màxim rival, el Barça, en les últimes hores d’un mercat sense grans noms

Tancat el mercat de fitxatges un dia abans a Anglaterra, Alemanya, França i Itàlia, la lliga espanyola va ser la darrera a abaixar la persiana i ho va fer amb una última jornada marcada per l’absència d’operacions sonades. “Fitxatges? Fins al dia 31 d’agost pot passar de tot, però no vull canvis. Estic molt content amb aquesta plantilla”, va reconèixer Zidane en plena pretemporada.

Un discurs que el president Florentino Pérez ha mantingut gairebé al peu de la lletra, després que, per tercer estiu consecutiu, el Real Madrid no hagi dut a terme una inversió superlativa en matèria de reforços. Theo Hernández (30 milions d’euros) i Dani Ceballos (16,5 milions d’euros), a banda del retorn de futbolistes cedits com ara Vallejo, Llorente i Mayoral, han estat les dues úniques incorporacions que ha fet el vigent campió de la lliga i la Champions, les vendes del qual han tornat a superar el valor econòmic de les compres efectuades. Els blancs, que ja havien avançat tota la feina abans que comencés la lliga, es van limitar a seguir amb els braços plegats l’últim dia de mercat.

Existia la possibilitat que el seu màxim rival es reforcés amb algun fitxatge sonat. La preocupació per si el Barça fitxava Phillipe Coutinho es va acabar convertint en un tip de riure veient la desesperació dels blaugrana en uns darrers intents absolutament surrealistes.

Lligat de peus i mans

Afectat per la resolució del TAS que confirmava la sanció de dues finestres de mercat sense poder inscriure futbolistes per la incorporació irregular de menors a les categories inferiors, el polèmic fitxatge de Vitolo –cedit a Las Palmas fins al proper mercat d’hivern– ha estat l’única gran alegria que han pogut viure els seguidors de l’Atlético de Madrid aquest estiu. Sense anar gaire lluny, la sanció imposada per la FIFA va deixar en el no-res la possibilitat de tancar operacions de davanters com les de Sandro Ramírez o Lacazette, a banda del serial viscut amb Diego Costa. L’hispanobrasiler, que en els darrers dos mesos s’ha exercitat en solitari amb l’objectiu de no perdre la forma física, es manté en rebel·lia amb el Chelsea després de declarar la guerra a Conte.

Ara, però, la pilota està al damunt de la teulada de Costa, a qui el conjunt anglès reclama una rectificació en la seva actitud per tal de facilitar l’acord amb l’Atlético, amb permís per poder continuar negociant tot i haver conclòs el mercat d’estiu.

Pocs moviments

En les últimes hores de mercat va ser el València el que va centrar bona part de les mirades. Poc després d’anunciar la sortida d’Araújo, el conjunt de la capital del Túria va oficialitzar l’arribada de l’extrem Gonçalo Guedes, un dels futbolistes amb major projecció del futbol portuguès, que aterra a Mestalla en qualitat de cedit i sense opció de compra procedent del PSG.

No va ser l’únic reforç, després que el València comuniqués a pocs minuts del tancament del mercat l’arribada d’un altre jugador cedit, en aquest cas del migcampista del United Andreas Pereira, que torna a la lliga espanyola després de vestir la samarreta del Granada el curs passat.

ALAVÉS
ALTES
Bojan Stoke City, cedit Medrán València, cedit Munir Barça, cedit
BAIXES
Kristic Estrella Roja
ATHLETIC
ALTES
cap
BAIXES
cap
ATLÉTICO
ALTES
cap
BAIXES
cap
BARÇA
ALTES
Dembélé Borussia Paulinho Guangzhou
BAIXES
Samper Las Palmas, cedit Marlon Niça, cedit Douglas Benfica, cedit Munir Alavés, cedit
BETIS
ALTES
Campbell Arsenal, cedit
BAIXES
Brasanac Leganés, cedit Digard
Zozulya Albacete Pezzella Fiorentina
CELTA
ALTES
Emre Mor Borussia
BAIXES
Beauvué Leganés, cedit Pape Cheick Lió
DEPORTIVO
ALTES
Costel Pantilimon Watford, cedit
Lucas Pérez Arsenal, cedit
BAIXES
Juan Domínguez Reus
EIBAR
ALTES
cap
BAIXES
Calavera Sporting, cedit
ESPANYOL
ALTES
Dídac Vilà AEK Atenes Darder Lió, cedit Sergio Sánchez Rubin Kazan, cedit
BAIXES
cap
GETAFE
ALTES
Mathías Olivera Nacional Jefferson Montero Swansea, cedit
BAIXES
Cata Díaz Fuenlabrada
GIRONA
ALTES
Olunga Guizhou Zhicheng Timor Leganés
BAIXES
Kiko Olivas Valladolid
LAS PALMAS
ALTES
Samper Barça, cedit Aquilani Sassuolo Tannane Saint Etienne, cedit Remy Chelsea
BAIXES
Araujo AEK Atenes
LEGANÉS
ALTES
Brasanac Betis, cedit Beauvué Celta, cedit José Naranjo Genk, cedit Amrabat Watford, cedit
BAIXES
Owusu Oviedo, cedit Timor Girona
LLEVANT
ALTES
Samu García Rubin Kazan Langerak Stuttgart Erik Cabaco Nacional Nano Mesa Eibar, cedit
BAIXES
cap
R. MADRID
ALTES
cap
BAIXES
Rubén Yáñez Cadis
MÀLAGA
ALTES
Diego Rolán Bordeus Rolón Argentinos Juniors
BAIXES
Koné Estrasburg, cedit Tighaoudini Twente, cedit
REAL SOCIEDAD
ALTES
cap
BAIXES
Mikel González Saragossa
SEVILLA
ALTES
Carole Galatasaray, cedit
Johannes Geis Schalke 04, cedit
BAIXES
cap
VALÈNCIA
ALTES
Kondogbia Inter, cedit Murillo Inter, cedit Gabriel Paulista Arsenal Gonçalo Guedes PSG, cedit Andreas Pereira Man. United, cedit
BAIXES
Medrán Alavés, cedit Nani Lazio Abdennour Olympique Marsella Araújo Saragossa
VILA-REAL
ALTES
cap
BAIXES
N’Diaye Wolverhampton
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)