Internacional

Isco s’exhibeix en la golejada

Classificació per al mundial 2018. Liderada pel mitjapunta andalús, autor d’un doblet, la selecció espanyola supera Itàlia i fa un pas de gegant per a la primera posició

ESPANYA 3 ITÀLIA 0

ESPANYA:De Gea, Carvajal, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba, Busquets, Iniesta (Iniesta, 72’), Koke, Isco (Villa, 89’), Marco Asensio (Saúl, 78’) i Silva.ITÀLIA:Buffon, Darmian, Barzagli, Bonucci, Spinazzola, Verratti, De Rossi, Insigne, Candreva (Bernardeschi, 70’), Belotti (Éder, 70’) i Immobile (Gabbiadini, 79’).GOLS:T1-0 (13’) Isco. 2-0 (40’) Isco. 3-0 (77’) Morata.ÀRBITRE:Bjorn Kuipers (holandès). Va ensenyar targeta groga als visitants Bonucci i Verratti.

Definitivament, Isco Alarcón ha fet el pas endavant que el seu potencial reclamava i és, ara mateix, un dels millors jugadors del planeta. La campanya passada, amb un tram final sensacional, va ser absolutament determinant perquè el Real Madrid assolís el doblet, i des d’aleshores a cada partit signa una exhibició i posa de manifest la seva dimensió futbolística, que és enorme. Ahir amb la selecció espanyola ho va tornar a fer, i amb un doblet va liderar la golejada (3-0) que el conjunt dirigit per Julen Lopetegui va clavar a Itàlia. Una victòria que posa de cara a la roja la primera posició del grup, que dona accés al mundial de manera directa, ja que ara treu tres punts a la selecció azurra, amb la qual estava empatada, amb tres jornades per a la fase de classificació.

El recital d’Isco va començar aviat, amb un xut de falta que va servir al combinat estatal per encarrilar el matx. Sense davanter centre, amb Silva fent de fals nou, Lopetegui va acumular migcampistes, entre els quals va colar-hi Asensio per donar un punt de profunditat. Tot i això, va faltar verticalitat i amb tanta gent per dins Espanya no va generar gaire perill sobre la porteria italiana, fins que va tornar a emergir Isco. Abans del descans, el mitjapunta andalús va aconseguir una pilota a la frontal i després d’un retall va batre Buffon amb un xut sec.

No va aconseguir Itàlia ficar-se en el partit, només Belotti, amb el seu poder rematador, era una amenaça, però primer De Gea i després la punteria van evitar que l’ariet del Torí marqués. A l’altra banda sí que va encertar Morata, que pocs minuts després d’entrar va culminar un contraatac en què el va assistir Sergio Ramos per fer el tercer i sentenciar.

El retorn de Villa

Més de tres anys després el davanter asturià va tornar a jugar un partit amb la selecció espanyola. Villa, de 35 anys i amb tres cursos a l’MLS, va entrar en el 89’ just per endur-se l’ovació del Santiago Bernabéu. Diferent va ser la reacció de part del feu madrileny amb un altre integrant del combinat estatal, que com Villa també ha guanyat un mundial i una Eurocopa, Gerard Piqué. Des del principi del partit, un sector de la graderia va xiular el central català, que també va rebre mostres de suport al llarg del matx.

LA FRASE

El rendiment de l’equip ha estat molt alt. Isco ha desbloquejat el partit
Julen Lopetegui
TÈCNIC DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Part del Santiago Bernabéu va xiular el central català cada vegada que va tocar la pilota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)