Internacional

Un passeig triomfal

Classificació per al mundial. La selecció estatal infligeix una golejada històrica a la dèbil Liechtenstein

LIECHTENSTEIN 0 ESPANYA 8

LIECHTENSTEIN:Jehle, Quintans (Yildiz, 60’), Malin, Kaufman, Polverino, Göppel, Salanovic, Buchel, Wieser, Burgmeier i Hasler.ESPANYA:De Gea, Ramos (Nacho, 46’), Piqué, Monreal, Busquets, Iniesta, Thiago, Isco (Deulofeu, 56’), Pedro, Morata i Silva (Iago Aspas, 46’).GOLS:0-1 (3’) Ramos. 0-2 (15’) Morata. 0-3 (16’) Isco. 0-4 (39’) Silva. 0-5 (51’) Iago Aspas. 0-6 (54’) Morata. 0-7 (63’) Iago Aspas. 0-8 (89’) Göppel, en pròpia porteria.ÀRBITRE:Ivaylo Stoianov (búlgar). Grogues al local Wieser i al visitant Busquets.

La selecció espanyola continua amb pas ferm i decidit el seu camí cap a Rússia. En un duel sense història –en el primer quart d’hora ja estava tot dat i beneït després dels gols de Ramos, Morata i Isco–, l’equip de Lopetegui va infligir una escandalosa golejada (0-7) a una dèbil Liechtenstein que mai no va oposar resistència. Més enllà de la idoneïtat d’aconseguir un ampli triomf que permetés incrementar la diferència en la mitjana de gols amb Itàlia –el marge és ara mateix de 17 gols respecte de l’azzurra–, l’assequible compromís disputat a Vaduz va servir per a què Lopetegui tregués a passejar el seu habitual intervencionisme.

Així, el preparador basc va introduir quatre novetats respecte del duel de dissabte passat al Bernabéu, en un onze en què va recuperar l’esquema de tres centrals format per Piqué, Ramos i Monreal. No obstant això, les notables limitacions de Liechtenstein –ocupa la posició 190 del rànquing FIFA–, tot i no permetre extreure’n gaires conclusions, sí que van servir per albirar alguns detalls significatius.

En plena pugna per ser el 9 d’Espanya en la competició mundialista, Álvaro Morata continua rendibilitzant els seus minuts en la selecció estatal amb bon joc i gols. Absent Villa per lesió i Diego Costa mentre espera de resoldre el litigi que manté els darrers mesos amb el Chelsea, l’atacant madrileny continua pletòric de cara a porteria i amb el doblet signat ahir ja ha fet cinc gols en cinc partits de l’actual fase de classificació. Un altre dels homes que va tornar a brillar amb llum pròpia va ser David Silva, que amb una falta magistral a l’escaire poc abans del descans va signar un nou gol i es manté com a màxim realitzador de l’era Lopetegui amb nou gols.

Contra un rival replegat i a mercè del rival, els gols d’Espanya van anar caient un darrere l’altre després de la represa: Iago Aspas, autor d’un doblet, novament Morata i Göppel, en pròpia porteria, van arrodonir la major golejada de la història de l’equip estatal com a visitant.

Gal·les somia la repesca

Afavorida per la derrota de la República d’Irlanda contra Sèrbia, Gal·les va sumar tres punts fonamentals que li permeten de situar-se en el segon lloc del grup. Robson-Kanu, a deu minuts del final, i Ramsey, en l’afegit, van tombar la resistència d’una Moldàvia que mai no va donar el seu braç a tòrcer.