Internacional

La FIFA suspèn un àrbitre per a tota la vida per “manipulació de partit”

Corrupció en el futbol. El màxim organisme futbolístic obliga a repetir el Sud-àfrica-Senegal, corresponent a la fase de classificació per al mundial i disputat fa gairebé un any i que va propiciar la sanció del col·legiat Joseph Lamptey

Un partit corresponent a la fase de classificació per al mundial de Rússia haurà de ser repetit. Així ho va dictaminar la FIFA, que ha resolt amb mà dura l’escàndol arran de l’arbitratge dut a terme pel col·legiat Joseph Odartei Lamptey en el Sud-àfrica- Senegal disputat el 12 de novembre. En aquell partit, el col·legiat ghanès va protagonitzar algunes decisions surrealistes, sobretot un penal favorable a Sud-àfrica que va acabar sent determinant –el resultat va ser 2-1 favorable als sud-africans– i que no va ser penal de cap de les maneres. L’actuació de l’àrbitre, evidentment, va aixecar moltíssima polseguera i tant la Confederació Africana de Futbol (CAF) com la FIFA van obrir sengles investigacions. La CAF va decidir suspendre Lamptey durant tres mesos, fet que li va impedir arbitrar en la copa Àfrica, i posteriorment va aparèixer la FIFA per sancionar-lo de manera perpètua. La sanció, imposada el 20 de març, inhabilitava per sempre el col·legiat a participar en qualsevol activitat relacionada amb el futbol (administrativa, esportiva o de qualsevol altre tipus) tant en l’àmbit nacional com internacional. Ahir, el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) va confirmar el càstig imposat per la FIFA fa mig any a l’àrbitre ghanès per “manipulació de partit”. Tot seguit, la FIFA va anunciar que el partit s’hauria de repetir. D’aquesta manera el matx entre sud-africans i senegalesos es disputarà al novembre, durant l’aturada de seleccions, i podria capgirar el grup, ja que el Senegal, ara tercer, es podria posar líder en cas d’aconseguir la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)