Internacional

La crisi sobrevola Londres

Premier. L’Arsenal, com el Tottenham de Pochettino, necessita el segon triomf mentre Wenger coqueteja amb el PSG, Özil se les té amb les llegendes i l’afició clama contra la planificació

Parlar de crisi quan només s’han disputat tres jornades de lliga pot ser precipitat i més quan l’entrenador fa 21 anys que ocupa el càrrec. Però la sensació de final de cicle cotitza a l’alça en un Arsenal que ha sumat tres punts de nou, va ser golejat pel Liverpool en l’últim partit i és una olla de grills. I no és l’únic equip a Londres que necessita guanyar, ja que el Tottenham ha punxat en els dos darrers duels a casa i després d’un mercat de fitxatges estrany, visita l’incòmode Everton.

El mercat es va tancar i molts aficionats estan enfurismats. És el cas dels gunners. Lacazzette per 53 milions i Kolasinac van ser les cares noves d’un equip que per primer cop en molt de temps va quedar fora de la Champions. Poca cosa. A més, als seguidors no els va agradar gens que es filtrés una carta interna del màxim executiu, Ivan Gazidis, en què felicitava tothom per la gestió en el mercat i es mostrava convençut que aspiraven a tots els títols. Ni el fracàs en el fitxatge de Thomas Lemar (Mònaco) ni la falta de moviments respecte als rivals comportaven cap crítica. En el vesper en què s’ha convertit l’equip londinenc, Arsène Wenger instava el futbol europeu a posar fi al mercat d’hivern “per dignitat”, assenyalant que distreu els jugadors susceptibles de canviar d’aires. Potser ho deia per Alexis Sánchez, que s’ha passat l’estiu pregant que el deixessin anar al City, sense èxit, i que l’endemà que es tanqués la finestra per fitxar, la premsa ja assenyalava que els skyblue hi tornarien amb l’inici d’any, però que l’oferta passaria de 70 milions a poc més de 20, ja que el davanter xilè viu l’últim any de contracte.

Els conflictes cotitzen a l’alça a l’Arsenal, i tampoc ha ajudat que Wenger reconegués obertament que ha mantingut contactes amb el PSG per deixar clar que no li faltaran ofertes si trenca el vincle amb la seva llar des de fa dues dècades. I insistint que va estar a punt de renovar. O que l’exmadridista Özil instés públicament les llegendes gunners “a animar l’equip o a callar”. Ian Wright, entre d’altres, li ha contestat que renovi, perquè com Alexis acaba contracte al juny, i que jugui millor. Un caldo de cultiu tòxic que anirà a més si demà al migdia no es desfan del Bournemouth, que encara no ha sumat cap punt.

Fitxatges a correcuita

El Tottenham no viu cap final de cicle. Ans el contrari. Però millorar el segon lloc només es pot fer guanyant el títol i també ha tingut un estiu conflictiu per la manca de fixatges. A última hora van arribar Fernando Llorente (Swansea, 15,1 milions), Aurier (PSG, 25) i dos promeses amb tot per demostrar, Davinson Sánchez (Ajax, 40) i Juan Foyth (Estudiantes, 9). Una desfeta contra el Chelsea i un empat amb el modest Burnley en els dos duels seguits a casa augmenta la pressió dels spurs, que s’han de treure de sobre la sensació que no han fet els deures en el mercat. Un primer pas serà que Harry Kane recuperi l’olfacte demà al camp de l’Everton. En tot cas, la Premier està a les beceroles i la crisi ja sobrevola Londres.

La Premier tancarà el mercat abans de l’inici de lliga

La Premier League sempre s’acostuma a posar com a exemple de professionalitat. I en qüestió de mercat, tot apunta que anirà també un pas per endavant i a partir de la pròxima temporada es tancarà el dijous anterior a l’inici de la lliga. 14 dels 20 clubs van votar ahir a favor de cloure’l el 9 d’agost, tot i que es podria vendre jugadors fins al 31, quan a la resta d’Europa acaba ermini. Tècnics com Wenger o Mourinho han estat molt crítics en les darreres setmanes amb l’opció que els jugadors canviïn d’equip quan la competició ja ha arrencat i així s’evitaran casos com Oxlade-Chamberlain, traspassat de l’Arsenal al Liverpool precisament després de ser titular en la golejada dels red als gunners.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)