1a divisió

Els problemes no venen sols

1a divisió. L’alarmant falta de gol va condemnar un Real Madrid imprecís que va encadenar el segon empat consecutiu al Bernabéu contra un Llevant que va fer gala d’una solidesa encomiable

REAL MADRID 1 LLEVANT 1

REAL MADRID:Casilla, Theo Hernández, Ramos, Nacho, Carvajal, Kroos, Marcos Llorente (Isco, 62’), Marcelo, Lucas Vázquez (Kovacic, 72’), Asensio i Benzema (Bale, 28’).LLEVANT:Raúl, Toño, Chema, Postigo, Iván López (Pedro López, 20’), Lerma, Rober Pier, Campaña, Ivi (Samu, 68’), Jason i Álex Alegría (Boateng, 55’).GOLS:0-1 (12’) Ivi. 1-1 (36’) Lucas Vázquez.ÀRBITRE:Hernández Hernández (col·legi canari). Grogues a Ramos, Carvajal, Lerma, Álex Alegría i Boateng. Expulsat Marcelo (89’), per vermella directa.

No va funcionar en aquesta ocasió la política de rotacions de Zidane en un Madrid al qual se li acumulen els problemes en aquest inici de curs. Amb molts futbolistes no habituals a l’onze i una enèsima proposta tàctica que no va acabar de funcionar –Llorente i Kroos van formar el doble pivot i Marcelo va actuar d’extrem–, el conjunt madridista va ensopegar per segona vegada consecutiva en el campionat domèstic contra un Llevant que ha tornat per la porta gran a primera.

Ferm en les seves idees i amb el punt d’orgull i d’atreviment necessaris quan jugues al Bernabéu, l’equip de Muñiz va aprofitar la poca tensió dels blancs per etzibar el primer cop quan encara no s’havia complert el primer quart d’hora de partit. En una acció aparentment sense perill, un llarg servei de banda d’Iván López va recollir-lo Ivi, que davant la indecisió de Carvajal va tenir temps de controlar dins l’àrea petita i creuar la pilota per superar Casilla. Amb poca producció ofensiva, la resposta del vigent campió va ser aferrar-se a la dupla formada per Theo i Marcelo, constantment intercanviant els seus rols per la banda, amb centrades que una vegada rere l’altra no trobaven rematador. L’ombra de Cristiano Ronaldo es feia cada cop més allargada amb el pas dels minuts en un equip que va palesar una carència de gol important. Debilitat per la sortida de Morata i la posterior decisió del club de no incorporar un relleu al segon màxim realitzador el curs anterior, les alarmes es van acabar de disparar al Bernabéu després que Benzema es veiés forçat a abandonar el camp per una lesió al genoll que el mantindrà com a mínim un mes de baixa. Contra l’ordre del Llevant en totes les seves línies, tan sols la pilota aturada i l’oportunisme de Lucas Vázquez va permetre als locals equilibrar la balança, després que una bona aturada de Raúl sota pals després d’una rematada de cap de Ramos la cacés l’extrem gallec per marcar a pler i recuperar la tranquil·litat. Poc abans del descans, el recent entrat Bale hauria pogut capgirar el resultat, però el gal·lès va perdonar dues clares accions davant Raúl.

Raúl sosté el Llevant

Abocat al talent i la inspiració que dona Isco, l’entrada del malagueny per un inèdit Llorente després de la represa no va dibuixar un guió gaire diferent al del primer temps, amb un Madrid poc resolutiu en els metres finals i un Llevant sostingut per la notable actuació de Raúl i els seus dos centrals. Les ocasions se succeïen, però el gol no arribava. Fruit de la frustració, Marcelo va ser expulsat a les acaballes del matx per una absurda puntada sobre Lerma, la qual cosa va escalfar encara més un Bernabéu molt crític els darrers dies amb l’estament arbitral. L’èpica, en aquesta ocasió, va anar a càrrec d’un Llevant que va veure com un xut des de la frontal de Kroos es va estavellar al pal en l’última ocasió del partit. Punt d’or per als valencians i nova ensopegada d’un Madrid nerviós i amb la pólvora mullada.

LES FRASES

No ho podem canviar [sobre la falta d’un 9]; és la plantilla que hi ha, i les solucions estan aquí
Zinédine Zidane
entrenador del real madrid

LA DADA

El sacrifici que hem hagut de fer en aquest estadi ha estat clau per poder puntuar
Juan Ramón López Muñiz
entrenador del llevant
1
mes,
pel cap baix, és el període que haurà d’estar de baixa Karim Benzema, lesionat ahir contra el Llevant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)