1a divisió

Autoritat incontestable

Primera divisió. Amb solvència i una notable personalitat, la Real Sociedad d’Eusebio va igualar a Riazor el millor inici històric del club basc des del seu darrer títol de lliga (81/82)

Emparat per uns números incontestables i amb un joc vistós i atractiu de la temporada anterior, el curs vigent no ha pogut començar d’una manera millor per a la Real Sociedad d’Eusebio. A dos mesos de complir els seus dos primers anys a la banqueta txuri-urdin, el preparador val·lisoletà continua enfortint amb enorme personalitat un estil de joc propi lloat per propis i estranys. Amb el bon tracte de la pilota com a element indispensable, les xifres de la Real no ofereixen dubte. Tres triomfs en les primeres tres jornades, igualant així el millor inici històric signat la temporada 81/82 en la màxima categoria del futbol espanyol, quan el club basc, aleshores dirigit pel desaparegut Alberto Ormaetxea, va alçar-se amb el segon i darrer títol de lliga en 107 anys d’existència. “L’inici és molt bo per a nosaltres, dos triomfs lluny de casa, nou punts, està molt bé. Però el campionat és molt llarg, hem d’anar pas a pas i ara concentrar-nos bé perquè el dijous comencem una nova competició; estem molt il·lusionats i la prepararem bé”, va expressar Eusebio al terme del compromís contra el Deportivo. Un duel en què, una vegada més, i tal com es va poder fer palès a Balaídos en la jornada inaugural, l’equip va exhibir el caràcter i la capacitat de reacció necessàries per capgirar un resultat en contra.

Els nous reforços, claus

Amb tan sols dues cares noves respecte al curs anterior, l’afició txuri-urdin esperava amb molt d’interès veure l’estrena d’Adnan Januzaj. Recuperat d’una lesió que va impedir-li debutar en les primeres dues jornades, el talentós futbolista belga no va desaprofitar la seva primera titularitat a Riazor per donar mostres de la qualitat que atresora amb un primer temps en què va oferir un bon repertori de detalls tècnics. Al final del matx, però, gran part del protagonisme –Illarramendi va ser l’home més destacat amb un doblet– va acabar recaient en la figura de Diego Llorente, l’altre reforç del club basc en aquest mercat d’estiu. Estrenant-se en la segona meitat per la lesió d’Íñigo Martínez, el central madrileny va aplanar el camí del triomf visitant signant el 2-3 en un servei de cantonada a set minuts del final. Colíder i l’únic conjunt que, com el Barça, han sumat els nou punts en joc, la Real d’Eusebio ja té entre cella i cella la visita del Madrid, a Anoeta, diumenge vinent. Amb permís, és clar, del debut europeu contra el Rosenborg.

LA FRASE

L’inici que hem fet és molt bo, però el campionat és molt llarg, hem d’anar pas a pas
Eusebio Sacristán
entrenador de la real sociedad
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)