1a divisió

Tres anys d’espera

1a divisió. L’Atlético anuncia el fitxatge de Diego Costa, que no podrà jugar fins al gener, i Diego Pablo Simeone recupera el davanter que no havia pogut rellevar des que va marxar al Chelsea

Diego Costa torna a l’Atlético. El club colchonero i el Chelsea van anunciar el principi d’acord entre les entitats i ja només falta que els madrilenys i el futbolista –no es preveu cap problema– es posin d’acord perquè Diego Pablo Simeone torni a tenir el davanter que tan desitjava. I és que en tres anys, que són els que fa que l’hispano-brasiler va dir adeu per posar el rumb a Londres, el preparador de l’Atlético no ha trobat un 9 que omplís el buit deixat.

Cap dels atacants fitxats durant aquest període han satisfet Simeone: ni Mario Mandzukic, ni Raúl Jiménez, ni Jackson Martínez –que ja són fora del club–, ni Luciano Vietto, ni Kevin Gameiro han convençut. Ni tampoc Fernando Torres, ara ja camí dels 34 anys i que ha acabat els últims cursos sent l’ariet titular en els partits importants, ni Ángel Correa, que tot i que aquest curs està protagonitzant un gran inici se’l veu encara més com un revulsiu.

Simeone anhelava des de la marxa de Diego Costa un davanter de talla mundial, i, a més d’intentar estiu rere estiu el retorn del mateix Costa, també va provar-ho sense èxit amb Edinson Cavani i amb Álvaro Morata.

Aquest estiu, però, tot va canviar. Antonio Conte, l’entrenador del Chelsea, amb qui va ser clau en el títol de la Premier assolit pels blues –20 gols en la lliga– però amb el qual també va tenir algun enfrontament, va comunicar-li que no comptava amb ell, i és aquí que se li van tornar a obrir les portes de l’Atlético un altre cop. “Seria molt maco tornar. La gent sap que m’estimo molt els meus companys de l’Atlético, m’encanta viure a Madrid”, va manifestar, a principis de juny, el jugador, que només volia tornar a vestir la samarreta roig-i-blanca.

D’aquesta manera, el club colchonero es va posar a treballar per intentar aconseguir els serveis de l’objecte de desig del seu entrenador. Era un traspàs condemnat a produir-se. Sense pressa, perquè a causa de la sanció de la FIFA l’entitat madrilenya no pot inscriure futbolistes fins a l’1 de gener, el fitxatge va acabar oficialitzant-se ahir, amb el mercat d’estiu finalitzat.

El Chelsea, doncs, va autoritzar Costa –que es va negar a reintegrar-se a la disciplina del club londinenc i que ha estat durant aquests mesos a Lagarto, la seva ciutat natal al Brasil– a viatjar a Madrid, on passarà el reconeixement mèdic i concretarà el nou contracte. L’operació, segons van indicar diversos mitjans estatals, es tancarà per 55 milions fixos més deu en variables. Diego Costa i Simeone tornen a trobar-se en el camí, ara en un Atlético que aspira a tot, molt més potent que el de fa tres anys, amb el qual van ser campions de lliga i subcampions d’Europa. Per debutar, això sí, haurà d’esperar fins el gener.

LA DADA

55
milions fixos
més 10 en variables pagarà l’Atlético al Chelsea per aconseguir els serveis de Diego Costa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)