1a divisió

Núvols inesperats

El Madrid ha entrat en una petita crisi de resultats després de la supercopa d’Espanya, quan més madur semblava que estava

El francès va ser incapaç de donar llum a l’equip des de la banqueta en la derrota contra el Betis

Ha estat com una tempesta tropical, imprevisible, d’aquelles que et deixen absolutament xop. No hi havia núvols sobre el Santiago Bernabéu i cap previsió meteorològica feia augurar precipitacions, però l’equip de Zinedine Zidane ha quedat calat fins als ossos. “Això és futbol: quan la pilota no vol entrar, es poden donar aquests resultats”, resumia dimecres el marsellès, que, ni tan sols 110 dies després de tastar la glòria a Cardiff aixecant la seva segona Champions en un any i mig a la banqueta blanca, escolta com Chamartín xiula i es desespera, i com la gent, insaciable, remuga veient el pitjor inici de lliga del seu equip en més de dues dècades. El València va esgarrapar un punt en una estrena tolerable, sobretot tenint en compte la bona cara que fa l’equip amb Marcelino; el Llevant va doblar l’aposta en una exhibició d’orgull i una gran actuació del seu porter, Raúl Fernández-Cavada, i el Betis va acabar d’enfosquir el cel del Madrid, que ja no és tan blanc ni tan plàcid, i que, sobretot després del gol de Toni Sanabria, intenta trobar explicacions a un embús mental i futbolístic desconcertant.

Segur de si mateix, exultant en la forma i en el fons, el Madrid havia confirmat les sospites d’una nova forma de vida en la supercopa d’Espanya, competició en què els blancs van fer tastar al Barça la seva pròpia medicina: elegants i mecànics amb la pilota, intensos i agressius quan no la tenien. De sobte, però, ha arribat la foscor d’un inici de lliga sense fil argumental, sense més justificació que “la falta d’efectivitat”. Un escàs botí de 2 punts de 9 va portar Florentino Pérez a trepitjar els vestidors la nit de dimecres. “Només va baixar a donar ànims; no canvia res”, va matisar Zidane. Però l’ansietat de l’equip i de l’entorn és tan evident com l’escassa resposta que està tenint el tècnic francès per reconduir algunes situacions. Tot i venir reforçat per una victòria de prestigi a Anoeta, i a més dimensionant futbolistes menys habituals com ara Théo Hernández i Borja Mayoral, Zizou va tenir una influència evident en el col·lapse de l’equip contra el Betis. Quique Setién li va guanyar una batalla tàctica convertida en trinxera en la segona meitat, en què l’entrenador blanc no va ser capaç d’injectar calma i seny a un equip que ja funcionava a toc de corneta, sense ordre ni concert. El resultat es feia passar per sobre del joc en lloc de ser-ne la conseqüència. En ple atac de paranoia, l’equip fins i tot va estar a punt de jugar amb dotze homes. Mateu Lahoz va impedir que es produís un nou episodi sense sentit com el de Denis Txeritxev al Carranza. I retirar Modric per fer entrar Mayoral va acabar de convertir el Madrid en un caos, incapaç d’organitzar-se i d’harmonitzar els atacs. Només pel múscul ofensiu dels davanters, va estar a punt de guanyar, però la falta de coherència el va empènyer a un precipici del qual ni tan sols Cristiano, redimit dels seus pecats, el va poder rescatar. Si bé l’equip blanc va centrar 46 vegades a l’àrea i va fer més del doble de rematades que el Betis (27 a 12), ho va fer tot des del desordre i, a 7 punts de distància del Barça, viu en un nou estat d’incertesa.

LA XIFRA

27
xuts a porteria
va fer el Madrid dimecres al Bernabéu, més del doble que el Betis (12).

Pendents de Marcelo

Els problemes mai arriben sols i, als mals resultats, Zinedine Zidane hi afegeix les primeres lesions de la temporada, que ja han afectat el rendiment de l’equip i que en les últimes setmanes s’han concentrat en el costat esquerre de la línia defensiva. Després de la caiguda de Théo Hernández, que es va fer una subluxació a l’espatlla –encara que no és tan greu com es temia d’entrada, caldrà seguir-ne l’evolució–, el madridisme viu ara pendent de l’estat de Marcelo, que es va lesionar a la cuixa dimecres i que s’ha de sotmetre a diverses proves mèdiques per determinar l’abast d’una lesió que, previsiblement, el tindrà algunes setmanes allunyat dels terrenys de joc. Amb aquest panorama, és possible que Nacho hagi de jugar de lateral esquerre demà a Mendizorroza.

“El Real Madrid serà el meu darrer club”

Karim Benzema serà blanc com a mínim fins que tingui 33 anys i no està disposat a vestir cap més samarreta que la blanca. “El Madrid serà el meu darrer club”, va explicar el punta lionès en l’acte de renovació del seu contracte fins al 2021. “Soc feliç aquí. Fa molt temps que formo part del club i estic orgullós de la meva trajectòria. L’objectiu és continuar lluitant per donar títols a la institució; per això em preparo cada dia.” Benzema, que va arribar al Bernabéu l’estiu del 2009, ha conviscut amb constants crítiques d’un públic que el sol acusar de díscol, però hi està acostumat: “Forma part de la meva vida; sé que sempre hi ha molta crítica, però al final això és el que fa que estiguis al màxim”, va explicar ahir el punta d’origen algerià, que s’està recuperant d’una lesió que ha deixat el Madrid orfe de davanters de la seva categoria i només amb Mayoral com a alternativa natural: “Quan no hi soc jo, Cristiano pot jugar de 9 o es pot apostar per altres sistemes. S’està dient que falta un davanter només perquè els resultats no acompanyen”, va matisar el francès, que enceta la seva novena temporada vestint la samarreta del Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)