1a divisió

Una arrencada fatal

1a divisió. El pitjor inici en la lliga del Vila-real des del descens condemna Fran Escribá, destituït tot just en la jornada sis. El club groguet aposta per Javi Calleja, fins ara tècnic del filial, com a relleu

El Vila-real ha tingut poca paciència amb Fran Escribá i, després d’un començament molt irregular en la lliga, el pitjor des de la temporada del descens (2011/12), el club groguet ha prescindit del tècnic. “El Vila-real CF ha decidit rescindir el contracte de Fran Escribá com a entrenador del primer equip”, va anunciar en un comunicat ahir al matí. Una decisió sorprenent, ja que al preparador valencià se li suposava crèdit, i sobretot amb només sis jornades de lliga disputades. I és que Escribá va agafar les regnes de l’equip just abans de l’inici de la campanya passada, després del sobtat acomiadament de Marcelino, i sense temps per fer pretemporada va aconseguir acabar la lliga en cinquena posició. A més, l’entrenador posseeix un percentatge de victòries en la lliga força notable (47,73), que en la història del club groguet només supera Manuel Pellegrini (48,42%).

Mèrits insuficients, però, per al club presidit per Fernando Roig, que va optar per la via ràpida després de la golejada encaixada a Getafe (4-0). La desfeta al Coliseum, que es va afegir a l’encaixada contra la Real Sociedad (3-0) fa un mes i a la del feu del Llevant (1-0) en l’estrena a la lliga, va certificar el mal inici de l’equip amb 7 punts de 18 disputats, repartits en tres derrotes, dues victòries i un empat. “No som un desastre per aquest partit. Estàvem millorant i no crec que s’hagi de fer aquesta lectura”, va asseverar Escribá a Getafe.

A banda dels resultats, el clima de negativitat i desaprovació que envoltava la figura del tècnic també podria haver tingut a veure amb la destitució, tot i que Roig, fa dues setmanes, després de guanyar el Betis a l’estadi de la Cerámica (3-1), va carregar contra els crítics del preparador: “Enhorabona als que xiulen, als savis del Vila-real. No entenc com es pot xiular el tècnic abans de començar”, va afirmar aleshores el president, que ara se n’ha desdit i ha decidit apostar per Javi Calleja, el tècnic del filial, com a solució.

“És un orgull enorme”

Calleja, de 39 anys, que va ser futbolista del Vila-real entre el 1999 i el 2006, fa sis temporades que entrena a la casa grogueta, on va començar agafant uns cadets. “És un orgull enorme entrenar el Vila-real. Ho dic de tot cor. Aquest club ho és tot per a mi, des que hi vaig arribar com a jugador”, va indicar ahir a la tarda, quan va ser presentat. “La meva idea és que l’equip sigui valent, que porti la iniciativa i tingui mentalitat guanyadora. S’ha de mirar endavant”, va explicar el preparador, que s’estrenarà aquest dijous en partit de l’Europa League al feu del Maccabi Tel-Aviv.

LA DADA

47,73%
de victòries
té Escribá amb el Vila-real en la lliga. Només el supera Manuel Pellegrini (48,42%) en la història del club.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)