Internacional

Tensió en el pitjor escenari

Champions League. El Madrid visita el Signal Iduna Park, on no ha vençut mai en els sis duels anteriors, amb l’objectiu de deixar enrere els neguits de les últimes setmanes contra un Dortmund pletòric

El Real Madrid de Zidane continua buscant la recepta. Sense la lucidesa ni la punta d’inspiració habitual en els metres finals i amb evidents mancances defensives, la mala ratxa de resultats que arrossega l’equip blanc en aquest primer tram del curs ha provocat que el nerviosisme s’hagi instal·lat a la capital. Lluny del discurs emprat per Zizou la temporada passada –“l’important és mantenir la porteria a zero perquè l’equip sempre marca”–, el preparador francès va enviar un missatge de tranquil·litat davant la falta de punteria de l’equip. “Tant de bo sigui un duel per retrobar-nos amb el gol, és el que volem. El més important és disposar d’ocasions, no podem estar contents quan mires el partit de Vitòria i veus que només vam fer dos gols. Al final, el més difícil és crear les ocasions, però crec en el que estem fent i en els futbolistes que tinc. Demà [per avui] tenim l’oportunitat de canviar-ho”, va dir Zidane en la prèvia del duel europeu que el Madrid afrontarà aquesta nit al Signal Iduna Park.

Un escenari hostil on els blancs arrosseguen una maledicció històrica: no hi han guanyat cap dels sis duels anteriors, amb un balanç de tres empats i tres derrotes. Així, els de Zidane hauran d’oferir la versió més convincent després del nivell mostrat en les darreres setmanes. “Tots els camps són difícils però és cert que aquí mai hem guanyat, és un repte per a nosaltres.” El tècnic francès, que va reconèixer que no està “preocupat” per les ocasions rebudes en els darrers partits tot i haver encaixat sis gols en les primeres sis jornades de lliga, recupera Kroos però manté les baixes de Marcelo, Theo, Vallejo, Kovacic i Benzema.

Un Dortmund embalat

Invicte i líder en solitari en la Bundesliga, el conjunt de Peter Bosz viu un moment molt dolç.

Contràriament al seu rival d’avui, els borussers han fet gala fins al moment d’una eficàcia golejadora i d’una solidesa encomiable, i han guanyat cinc dels sis partits disputats amb un balanç demolidor: dinou gols a favor i tan sols un en contra. “M’alegra veure el Madrid, practiquen molt bon futbol i tenen jugadors de molta tècnica. Intentarem mantenir l’estil valent però haurem de fer-ho molt bé. Per mi no és una prova, estem en bona forma”, va afirmar Bosz, l’arquitecte d’un Dortmund que camina amb pas ferm a Alemanya.

LES FRASES

Intentarem mantenir l’estil valent però haurem de fer-ho molt bé. Estem en bona forma
Peter Bosz
entrenador del dortmund
El més difícil és crear les ocasions, però crec en el que estem fent i en els futbolistes que tinc
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)