Internacional

El Madrid silencia el mur

Grup H. El conjunt blanc imposa la seva llei per primera vegada a Dortmund fent molt mal atacant amb profunditat i deixa molt tocat un Borussia imprecís i vulnerable defensivament

B. DORTMUND 1 R. MADRID 3

BORUSSIA DORTMUND:Bürki, Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan (Dahoud, 60’), Castro, Sahin (Weigl, 60’), Götze (Pulisic, 76’), Yarmolenko, Aubameyang i Philipp.REAL MADRID:Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Nacho; Casemiro, Kroos, Modric (Ceballos, 91’), Isco (Asensio, 76’), Cristiano Ronaldo i Bale (Lucas, 85’).GOLS:0-1 (18’) Bale. 0-2 (49’) Cristiano Ronaldo. 1-2 (54’) Aubameyang. 1-3 (79’) Cristiano Ronaldo.ÀRBITRE:Bjorn Kuipers (holandès). Grogues a Toprak, Weigl, Carvajal i Modric.

APOEL 0 TOTTENHAM 3

APOEL:Waterman, Vouros, Jesús Rueda, Carlão, Roberto Lago, Morais (Alexandrou, 84’), Vinicius, Zahid, Sallai (Makris, 63’, Aloneftis (Farías, 75’) i De Camargo.TOTTENHAM:Lloris, Trippier, Alderweireld, Davinson Sanchez, Davies, Aurier (Llorente, 57’), Dier, Winks, Sissoko (Georgiou, 84’), Son i Kane (N’Koudou, 75’).GOLS:0-1 (39’) Kane. 0-2 (62’) Kane. 0-3 (67’) Kane.ÀRBITRE:Pavel Kralovec (txec). Grogues a Waterman, Vinicius i Winks.

El Madrid va plantar la seva bandera a Dortmund. Després de sis visites frustrades, de tres empats i tres derrotes en un dels escenaris més calents del futbol europeu, l’equip de Zinedine Zidane va aconseguir imposar la seva llei doblegant un Borussia càndid, incapaç de traduir en fets la seva bona retòrica i encara en gestació sota la tutela de Peter Bosz.

Acostumat a trepitjar el Westfalenstadion en els últims anys, aquest Madrid ja sabia el que era estar allà baix, sota la mirada de l’imponent mur groc, la Südtribune, i cara a cara amb un equip obligat a remodelar-se cada estiu –aquest amb el l’adeu de Tuchel i l’arribada de Bosz com a gran diferència–, però que no perd el seu esperit rebel. Aquesta vegada, però, tot va ser volàtil. Als alemanys se’ls va escapar la pressió entre els dits passats escassos 10 minuts. I l’angoixa blanca va desaparèixer. O com a mínim es va apaivagar. El que semblava que havia de ser una nit jugada a contracor, va rebaixar les pulsacions i l’equip de Zidane va trobar fuites en un Dortmund pla en la creació, imprecís en els metres finals i vulnerable a l’esquena d’una defensa que en la Bundesliga tan sols ha encaixat 1 gol en 6 partits, però que ahir va concedir excessives facilitats a un Madrid que, perquè no viu el seu millor moment de relació amb el gol, però que hauria pogut obrir bretxa ja en la primera meitat, sobretot aprofitant l’esquena d’un Jérémy Toljan molt tendre i penalitzat pel fet d’haver de jugar a cama canviada. Primer, Carvajal no va saber materialitzar una cavalcada a l’esquena de l’internacional sub-21; després, Ronaldo va pecar d’altruista entregant una pilota a Bale quan tenia opció per definir, però a la tercera el gal·lès no va tenir pietat i va connectar amb moltíssima categoria una pilota ben tocada per Carvajal.

A remolc, al Dortmund li va costar construir un discurs favorable. Tot i tenir un mig del camp de força creativitat, sobretot amb Götze i Sahin, l’equip de Bosz va estar escàs de ritme, incapaç d’avançar de manera escalonada, des de l’associació, com li agrada al tècnic holandès, ni tampoc de desenterrar la vella recepta de la verticalitat, amb un Aubameyang que, tot i marcar, va estar força desenfocat.

Capaç d’adaptar-se a diversos guions, el Madrid es va ajuntar sense la pilota, la va tenir quan va voler i va accelerar a plaer per despullar les vergonyes d’un rival pletòric en la Bundesliga, però incapaç de seguir el ritme de la Champions. De nou Bale, atacant l’espai, va guanyar la línia de fons i la va servir a plaer perquè Ronaldo, anticipant-se a Toljan, confirmés la tendència d’un partit en què ni tan sols la irrupció d’Aubameyang no va poder rescatar. El gabonès va reaccionar ràpid, connectant a la xarxa una centrada de Maximilian Philipp. Però ni així el Dortmund va trobar un gir de guió. Tampoc amb els canvis de Bosz: primer Dahoud i Weigl i després l’efervescent Pulisic.

El Madrid, molt més fet i determinant, va trobar de seguida la manera d’apagar el foc amb una rematada de Cristiano Ronaldo al pal curt i encara va malgastar un parell d’oportunitats al final, una rematada de Ramos i una conducció d’Asensio, totes dues desbaratades per Burki, per minar la moral d’un Dortmund líquid i amb fonaments de fang.

LES FRASES

Ha estat perfecte, hem fet un gran partit des del principi fins al final. Hem jugat amb molta autoritat
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Sabíem que algun dia guanyaríem aquí. Hem fet un pas per retrobar la nostra millor versió
Sergio Ramos
capità del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)