Internacional

Un malson per a l’estrena

Grup C. En el primer partit europeu al Wanda Metropolitano, l’Atlético sucumbeix en l’última jugada del partit amb un gol de Batshuayi contra un Chelsea superior. Els ‘colchoneros’ són tercers

ATLÉTICO 1 CHELSEA 2

ATLÉTICO:Oblak, Juanfran, Godín, Lucas Hernández, Filipe Luís, Ferreira Carrasco (Fernando Torres, 69’), Saúl, Thomas (Giménez, 77’), Koke, Griezmann i Correa (Nico Gaitán, 71’).CHELSEA:Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses, Kanté, Fàbregas (Christensen, 86’), Bakayoko, Marcos Alonso, Hazard (Hazard, 82’) i Morata (Batshuayi, 82’).GOLS:1-0 (40’) Griezmann (p.). 1-1 (59’) Morata. 1-2 (94’) Batshuayi.ÀRBITRE:Cuneyt Çakir (turc). Grogues a Griezmann, Thomas i David Luiz.

QARABAG 1 ROMA 2

QARABAG:Sehic, Sadiqov, Agolli, Medvedev, Huseynov, Michel (Quintana, 88’), Qarayev, Almeyda, Ndlovu, Pedro Henrique (Elyounoussi, 76’) i Medetov (Guerrier, 81’).ROMA:Alisson, Bruno Peres, Manolas, Juan Jesus, Kolarov. Pellegrini (Strootman, 82’), Gonalons (De Rossi, 67’), Nainggolan, El Shaarawy, Dzeko i Defrel (Florenzi, 58’).GOLS:0-1 (7’) Manolas. 0-2 (15’) Dzeko. 1-2 (28’) Pedro Henrique.ÀRBITRE:Artur Soares Dias (portuguès). Grogues a Qarayev, Pedro Henrique i Gonalons.

El moment era ideal per al debut europeu del Wanda Metropolitano. L’Atlético, en un bon moment, s’enfrontava amb un rival d’envergadura, el campió de la Premier, el Chelsea, en la competició anhelada pels colchoneros, la Champions League, però finalment, aquesta fabulosa posada en escena, de somni, va acabar de manera fatídica. I és que el conjunt de Diego Pablo Simeone va acabar perdent (1-2) en l’última jugada del partit, amb un gol de Batshuayi que va arribar, a més, passat el minut 93, un número d’amarg record per als roig-i-blancs, ja que va ser exactament el minut en què Sergio Ramos els va privar en aquella final de Lisboa de fa tres anys d’aixecar el preuat títol. Vells fantasmes que van aparèixer per arruïnar el primer partit en la lliga de campions del nou feu madrileny, i també per complicar la classificació. El Chelsea s’escapa amb dues victòries, i el Roma, que va guanyar (1-2) a domicili el Qarabag, s’allunya a tres punts de l’Atlético, que és el tercer classificat del seu grup.

Fatídic final per al començament del Metropolitano, en un matx en què, a més, el rival de l’Atlético va ser millor. Durant pràcticament tot el duel es va jugar al que va voler el Chelsea, que, liderat per Morata i Hazard, va crear moltíssims problemes a la defensa local. L’equip d’Antonio Conte, amb els seus tres centrals i els dos carrilers al darrere, i amb una línia de tres migcampistes, va neutralitzar els colchoneros, incapaços de connectar amb Griezmann, ni de trobar Carrasco i Correa. Mentrestant, Hazard i Morata, tots dos a dalt, es van fer un fart de generar perill. L’ariet madrileny, fixava centrals, aguantava, descarregava i arribava a l’àrea; el mitjapunta belga, driblava, eliminava rivals i finalitzava. Morata va rematar dues vegades a la porteria d’Oblak abans del descans i Hazard quatre, entre les quals un xutàs al pal que va silenciar el Wanda.

L’Atlético, superat pel seu rival, es buscava, però va ser David Luiz qui el va trobar, agafant Lucas en un servei de córner i regalant un penal que Griezmann no va desaprofitar. Eren les acaballes del primer temps i, en plena rauxa, va estar a punt d’arribar el segon quan Saúl va xutar a fora, amb tot a favor des del punt a penal, un refús de Courtois.

En el segon acte, l’equip dirigit per Diego Simeone es va ajuntar més i no va concedir tant al darrere. El duel es va equilibrar, amb tots dos equips endreçats, dos conjunts que són, a més, dels més ben organitzats en defensa d’Europa i dels més agressius, era difícil que algú trobés una escletxa, i es van trepitjar poc les àrees. Però en aquest context va emergir Hazard, per combinar, com no, amb Morata, i amb una centrada lateral, a la qual el davanter va posar el cap per desviar amb subtilesa, va arribar l’empat.

El drama va treure el cap després de la diana, ja que els blues van estar a punt de tornar a colpejar mitjançant Morata en un contraatac un que va xutar fora i Fàbregas, també desencertat amb una pilota que es va trobar a l’àrea petita, però va aparèixer realment en el moment inesperat. Passaven pocs segons del minut 93 –l’àrbitre n’havia afegit tres– quan Batshuayi va rematar a l’àrea petita una centrada de Marcos Alonso després d’un desajustament defensiu del conjunt local i amb el partit agonitzant. Ni temps per servir de centre hi va haver en l’estrena europea del Wanda, convertit, al final, en un malson.

LES FRASES

El Chelsea ha estat millor, ha guanyat el partit amb justícia. Ha fet un gran partit i ha estat superior en totes les facetes del joc
Hem de seguir creixent i millorar en cada situació. Ens toca guanyar els partits que ens queden
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)