1a divisió

El camí cap a la quarta seguida arrenca a Múrcia

Camp històric. El Barça iniciarà la competició de copa a la Nueva Condomina en l’anada dels setzens de final

La Nueva Condomina serà la primera aturada del Barça en l’objectiu d’encadenar la quarta copa consecutiva i el trigèsim trofeu en la història blaugrana. El sorteig realitzat ahir a la seu de la FEF va emparellar el conjunt de Valverde amb el Múrcia de segona divisió B. L’anada de l’eliminatòria dels setzens de final es disputarà a terres murcianes –24, 25 o 26 d’octubre– i la tornada, que es jugarà al Camp Nou, serà just un mes després –28, 29 o 30 de novembre– amb horaris encara per confirmar.

Aquest enfrontament significarà la sisena eliminatòria de la història entre els dos conjunts en el torneig del KO. El Barça sempre ha aconseguit classificar-se en tots els duels anteriors contra els murcians. El darrer precedent en la copa entre el Múrcia i els blaugrana es va disputar l’any 1987, amb dues victòries clares del Barça per 0-2 i 3-0, també en els setzens de final. Però per trobar l’últim enfrontament entre els dos equips no cal anar tan lluny. En la temporada 07/08, el Múrcia i el Barça es van enfrontar en la lliga en l’últim any dels murcians a primera divisió. Els blaugrana van vèncer en aquell partit per 3-5 a la Nueva Condomina.

El Múrcia va ser el botxí de l’Olot en la tercera i darrera fase de la copa (3-1) i ara els ha tocat el premi gros de jugar al Camp Nou en la tornada dels setzens de final. Abans, va haver de superar el Cacereño, de tercera divisió, i el Ferrol, de segona divisió B. Un dels clubs històrics del futbol espanyol tindrà, de nou, l’oportunitat de lluitar amb els millors, després del dur cop que va significar caure eliminat en la segona fase de la promoció d’ascens a segona divisió la temporada anterior.

Ara, amb un nou projecte sota la direcció del tècnic Manolo Sanlúcar no ha començat bé la temporada i tan sols ha sumat una victòria en sis partits. El contrapunt a la mala ratxa en la lliga és la copa, competició en la qual viuran dues nits històriques contra el Barça. “Prepararem bé l’eliminatòria. Si el Barça s’equivoca nosaltres estarem preparats per aprofitar-ho”, va expressar el tècnic després del sorteig.

A l’equip murcià hi ha tres jugadors amb passat blaugrana: David Sánchez, Víctor Curto i Salva Chamorro. Tres futbolistes que viuran amb especial sentiment l’enfrontament contra el Barça. “Sabíem que era important que ens tocarà un equip gran, per al club i per a la ciutat. A més, la meva família podrà estar al partit del Camp Nou”, va afirmar Curto davant els mitjans. Per la seva banda, David Sánchez va assegurar: “Estic content i il·lusionat per tornar a la que va ser casa meva. És un premi per a tot l’equip.”

SORTEIG

Per als murcians és un premi jugar contra el Barça després d’un inici complicat en la lliga

SIS PRECEDENTS

Els blaugrana han superat sempre les eliminatòries de copa contra l’equip murcià

El Madrid s’enfrontarà amb el Fuenlabrada

L’altre premi gros va caure a Fuenlabrada, equip que rebrà el Real Madrid en l’anada i visitarà el Santiago Bernabéu el mes de novembre en el duel entre conjunts madrilenys. El rival dels blancs milita també en la segona divisió B i compta entre les seves files amb jugadors com ara Jordi Codina i Cata Díaz, dos futbolistes que van jugar a primera divisió amb el Getafe i que ara tornaran a viure un derbi amb ganes de donar la sorpresa amb un equip humil. “Nosaltres no tenim res a perdre. Hem de sortir a gaudir del moment. Hi ha gent que potser mai més tindrà aquesta oportunitat”, va afirmar el porter barceloní del Fuenlabrada. Un jugador que ja sap el que és eliminar el Madrid en la copa és Rubén Sanz, migcampista del club madrileny que va viure en primera persona la històrica eliminació blanca a mans de l’Alcorcón. “Sabem la superioritat que té el Madrid. Nosaltres som un equip humil, estem centrats en la lliga i és un premi”, va expressar Sanz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)