Internacional

Una voracitat sense límits

Premier League. Romelu Lukaku viu el millor moment de la seva carrera amb un inici de temporada pletòric en què ja ha començat a rendibilitzar els 85 milions d’euros del seu fitxatge

Romelu Lukaku ha començat la temporada com un tro. Arribat a Manchester per exprés desig de Mourinho, no hi ha ni un sol partit en què l’ariet belga d’origen congolès no hagi justificat l’elevada inversió que el United va fer per ell l’estiu passat, quan va protagonitzar el traspàs més car (85 milions d’euros) del mercat en la Premier. Pedra angular en el segon any del projecte del preparador portuguès al capdavant dels red devils, la irrupció de Lukaku ha permès elevar el nivell i la competitivitat d’un United entestat a recuperar el prestigi en l’elit del futbol europeu. “Tenia clar que sempre marcaria gols i també que en faria més amb nosaltres que els que va aconseguir amb l’Everton o el West Bromwich, això és lògic. El que no m’esperava era que ho faria partit rere partit”, reconeixia Mourinho el cap de setmana passat, després que un solitari gol de Lukaku permetés als red devils enllaçar el cinquè triomf en les primeres sis jornades i signar així el millor inici històric del club amb el format actual. Una actuació decisiva que, a més, va permetre a l’atacant igualar el millor inici golejador d’un fitxatge del United, fins aleshores a mans de Saha la campanya 2003/04.

Afable i amb una forta personalitat, les xifres de Lukaku en aquest inici de curs no admeten cap tipus de dubte. Màxim realitzador en la Premier amb sis dianes –igualat amb Agüero i Morata–, la voracitat golejadora de Lukaku també s’ha traslladat a la Champions. Sense bagatge previ en la màxima competició continental –tan sols va arribar a disputar fases prèvies amb l’Anderlecht en els seus inicis futbolístics–, la posada en escena de l’atacant belga en l’escenari europeu ha estat immillorable: ha sumat tres gols en dos partits de la fase de grups i ha fet gala de les millors virtuts que atresora: força, velocitat i gol per a un futbolista amb un poder descomunal en el joc de transició. “Els números de Lukaku són increïbles. És humil i vol aprendre i millorar sempre. Crec que té l’ambició necessària i confio que pugui continuar actuant igual amb nosaltres”, va expressar un Mourinho que, ara sí, confia cegament en un jugador al qual el curs 2013/14 va fer posar rumb a l’Everton davant del poc protagonisme que tenia als seus 20 anys defensant la samarreta del Chelsea. Amb el doblet signat contra el CSKA dimecres passat, Lukaku va fer història sumant deu gols en els primers nou partits oficials del curs, i va superar així un rècord que posseïa el llegendari Sir Bobby Charlton des del 1959. Madrid, West Ham, Swansea, Stoke, Everton, Southampton, Basilea i CSKA ja han sofert a la seva pròpia pell la fam de gol d’un Lukaku que viu el millor moment de la seva carrera.

LA FRASE

No m’esperava que marqués partit rere partit. Els números de Lukaku són increïbles
José Mourinho
entrenador del united

LA DADA

10
gols
en nou partits oficials suma Lukaku, que supera el rècord que posseïa Sir Bobby Charlton des del 1959
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)