Internacional

Bitllets segellats

Classificació per al mundial. Alemanya i Anglaterra guanyen i certifiquen la presència en la copa del món

Ja són deu les seleccions classificades per al mundial que es disputarà aquest estiu. I és que a Rússia (l’amfitriona), Bèlgica, el Brasil, Mèxic, l’Iran, Corea del Sud, el Japó i l’Aràbia Saudita, s’hi van afegir ahir Alemanya i Anglaterra. La campiona del món, doncs, Alemanya, defensarà la corona en terres russes després d’haver protagonitzat una fase de classificació espectacular. El combinat dirigit per Joachim Löw, que va assegurar la seva presència imposant-se (1-3) a Irlanda del Nord, ha guanyat els nou partits disputats amb 38 gols a favor i 3 en contra. Ahir, al Windsor Park de Belfast, la mannschaft va resoldre amb dos golassos des de fora de l’àrea de Rudy i de Wagner en el primer temps i va sentenciar Kimmich, en el segon. Magennis va maquillar per als locals en el temps afegit.

També serà a Rússia la selecció d’Anglaterra. A Wembley, els three lions van imposar-se a Eslovènia (1-0), i van certificar la classificació en un partit en què n’haurien fet prou amb l’empat, però que va acabar decidint Harry Kane, ahir capità, amb un gol en el minut 94.

Pitxitxi Lewandowski

Polònia no va poder ser mundialista ahir tot i golejar (1-6) a Armènia. L’equip dirigit per Adam Nawalka havia d’esperar que Montenegro i Dinamarca empatessin a Podgorica, però el partit se’l van adjudicar els danesos (0-1), que encara tenen possibilitats d’arrabassar la primera plaça de grup als polonesos. En el partit de Polònia, que es va assegurar, això sí, la repesca, va destacar Robert Lewandowski, que va entrar encara més en la llegenda futbolística del seu país. L’ariet i capità del combinat polonès va marcar un hat-trick que el va convertir en el màxim golejador històric de la selecció amb 50 gols i, que, de retruc, el va situar al capdavant de la llista de màxims artillers de la fase de classificació amb 15 dianes, una més que Cristiano Ronaldo, que en té 14 i demà s’enfronta a Andorra.

LA DADA

50
gols
suma Lewandowski amb Polònia i ja és el màxim golejador de la història de la selecció.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)