Internacional

Sota pressió creixent

Premier League. Esvaïdes les expectatives que havia generat el nou projecte, l’Everton de Koeman arrossega la pitjor crisi de joc i resultats des de l’arribada del preparador holandès

Els dubtes i les urgències s’han instal·lat a Goodison Park. Les altes expectatives que va generar el nou projecte de l’Everton en el passat mercat d’estiu han quedat gairebé esvaïdes quan amb prou feines s’ha superat el primer mes de competició. Reforçada la columna vertebral de l’equip amb un total de nou incorporacions i una inversió rècord realitzada, en part, per la milionària venda de Lukaku al United, els toffees arrosseguen la pitjor crisi de joc i resultats des de l’arribada de Koeman.

El preparador holandès, lluny de donar el salt de qualitat que s’esperava després de ser capaç de conduir l’equip a l’Europa League gràcies a la meritòria setena plaça assolida el curs anterior, encara no ha encertat la tecla en la reconstrucció d’una plantilla per a qui l’ombra de l’ariet belga està sent molt llarga. “Pots donar suport als futbolistes i donar-los confiança, però així i tot vam començar el partit amb por. Potser és normal amb l’inici de temporada que estem tenint...”, reconeixia Koeman després de la desfeta fa dues setmanes a Old Trafford, on l’Everton va enllaçar la tercera derrota consecutiva a la Premier en cinc jornades. Desarticulat, absent d’equilibri i sense la solidesa de l’última campanya –és l’equip més golejat de la competició–, la pitjor notícia per als de Liverpool és l’alarmant falta de gol mostrada fins ara.

L’ombra de Lukaku

I és que les prestacions ofertes per Rooney i Sandro, els homes triats per pal·liar la marxa de Romelu Lukaku, no estan sent les esperades i l’equip, amb enormes dificultats fins i tot per crear accions de perill, és el tercer menys realitzador després d’acumular tres compromisos sense veure porteria. Amb set punts de 21 possibles i a tan sols dos punts de la zona de descens, la versió més autocrítica que es recorda de Koeman va admetre la situació de crisi que viu l’Everton i per primera vegada va deixar la porta oberta a una possible marxa si no és capaç de revertir l’actual situació. “Quan mirem els partits que teníem, sabíem que no els guanyaríem tots. Ara tenim quatre compromisos a casa amb diferents competicions i necessitem guanyar. Si no ho fem, és millor parar. Cada tècnic té dubtes al llarg de la vida, no hi ha ningú que no en tingui en el món del futbol. Si no guanyes, tens dubtes, i per descomptat em faig la pregunta: ‘per què’? “Si no t’agrada aquesta pressió, has de deixar-ho”, reflexionava el tècnic dels toffees, que en la recent derrota contra el Burnley va rebre xiulets d’una part de Goodison Park. “No puc queixar-me de les reaccions dels aficionats. Tothom està decebut pel resultat, però no crec que pugui estar decebut pel compromís”, va afirmar un Koeman cada cop més qüestionat.

LA FRASE

Necessitem guanyar. Si no ho fem, és millor parar. Cada tècnic té dubtes al llarg de la vida
Ronald Koeman
entrenador de l’everton

MOLTS CANVIS

L’ombra de Lukaku està sent molt llarga en la reconstrucció d’un equip amb nou cares noves
2
Gols
en cinc jornades ha marcat un Everton que acumula tres duels sense veure porteria i que es troba en zona de descens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)