Internacional

França acarona la classificació per a Rússia

Mundial 2018. Amb una victòria a Saint-Denis contra Bielorússia en l’última jornada s’asseguraria el bitllet

França és molt a prop de certificar el seu bitllet per al mundial de Rússia 2018 després de sumar ahir a domicili una victòria fonamental contra Bulgària per 0-1, amb els blaugrana Umtiti i Digne com a titulars en la selecció de Deschamps. El combinat bleu confirmaria la seva presència amb una victòria a Saint-Denis contra Bielorússia, un dels cuers del grup A. Tan sols una catàstrofe francesa com la que va protagonitzar a Luxemburg (0-0) en la darrera aturada podria allunyar França de la cita mundialista.

Lucas Digne va ser la principal novetat en l’onze de Deschamps a Bulgària i el lateral esquerre va respondre positivament amb un gran partit tant en atac com en defensa. El jugador blaugrana va participar en l’inici de la jugada del primer i únic gol del partit. La seva centrada rasa va acabar als peus de Griezmann, que va assistir Matuidi perquè el jugador de la Juve superés el porter local amb facilitat. Per la seva part, Umtiti, que també va disputar els noranta minuts de l’enfrontament, va tenir un paper menys destacat, ja que no va sofrir en excés a l’eix de la contundent defensa francesa.

Els francesos acoren el bitllet a Rússia ja que depenen d’ells mateixos en la darrera jornada de la fase classificatòria i tindran el suport de l’afició bleu per aconseguir-ho. Qui també animarà des de casa serà Dembélé, que confia que els seus companys al vestidor del Barça certifiquin la participació francesa en el mundial. L’extrem continua lesionat però és una peça clau en els esquemes de Deschamps i de segur que estarà en la llista definitiva de l’estiu vinent.

El rival dels francesos per a la primera plaça és Suècia, que ahir va golejar Luxemburg (8-0) i que es troba tan sols un punt al darrere. Però els escandinaus no tindran un duel fàcil dimarts contra l’Holanda de Cillessen –titular ahir en la victòria oranje a Bielorússia– que, tot i la dificultat, s’aferrarà a les últimes possibilitats d’aconseguir el segon lloc del grup, que els permetria disputar la repesca.

Dos blaugrana que també s’ho jugaran tot en la darrera cita seran Nélson Semedo i André Gomes. Portugal disputarà a Lisboa un partit a caixa o faixa contra Suïssa, actual líder del grup B. Als portuguesos tan sols els serveix la victòria per quedar primers després que els dos conjunts ahir van assolir la victòria. Portugal, amb Semedo en l’onze i André Gomes a la banqueta, va vèncer amb més dificultats de les previstes Andorra (0-2). D’altra banda, Vermaelen va disputar els noranta minuts en la victòria belga (3-4) contra Bòsnia.

TITULARS

Umtiti i Digne van disputar els 90 minuts en el triomf francès (0-1) a Bulgària

PORTUGAL

Semedo i André Gomes hauran de superar Suïssa a Lisboa per quedar primers de grup

Croàcia destitueix el seu seleccionador

Després de l’ensopegada inesperada de la Croàcia d’Ivan Rakitic contra Finlàndia (1-1) a Rijeka, que dificulta enormement la classificació dels croats per al mundial de Rússia, la federació del país balcànic va decidir acomiadar ahir el seleccionador Antom Cacic a falta d’una jornada per acabar la fase de classificació mundialista. El seu substitut serà Zlatko Dalic, que fins fa poc entrenava l’Al-Ain dels Emirats Àrabs, i que tindrà la difícil papereta d’aconseguir el bitllet directe per a Rússia en l’última jornada. Per a això, els croats necessitaran sumar els tres punts i esperar l’ajuda a domicili de Kosovo –cuer del grup– en el seu duel contra Islàndia, el combinat líder i que es troba a les portes de classificar-se per al seu primer mundial. Rakitic i els seus companys ho tenen força complicat per la via fàcil, però tenen el comodí de la repesca si sumen com a mínim un punt contra Ucraïna, i es jugarien el bitllet definitiu contra l’altre segon classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)