Internacional

A Holanda ja només li queda una gesta

Classificació per al mundial. El combinat ‘orange’ haurà de golejar Suècia per 7 gols de diferència per continuar amb possibilitats de disputar la copa del món

La realitat és molt crua per a l’Holanda futbolística. A l’espera encara d’una fornada de jugadors que doni relleu a una generació de molt talent, que encara té integrants com Robben que continuen remant, un dels combinats amb més pedigrí de la història té gairebé impossible jugar la copa del món de Rússia. L’orange, que ja es va perdre la darrera Eurocopa, torna a estar a un pas del precipici. I és que, tot i guanyar (1-3) ahir el Bielorússia, el combinat dirigit per Dick Advocaat necessita una gesta de dimensions siderals en l’última jornada contra Suècia per classificar-se per a la repesca. La selecció neerlandesa hauria de guanyar de set gols de diferència els suecs, amb qui s’enfronten dimarts a l’Amsterdam Arena, per tal d’arrabassar-los el segon lloc del grup.

El conjunt escandinau, sabedor que el partit a feu holandès serà transcendental, va jugar contra Luxemburg amb l’objectiu d’augmentar la diferència de gols i amb una pallissa (8-0) l’equip dirigit per Janne Andersson va deixar-se encarrilat el subcampionat –almenys– del seu grup. Les vuit dianes aconseguides sense encaixar-ne cap van situar la diferència de Suècia a +19, mentre que Holanda es queda amb +7. Pocs motius per a l’optimisme va tornar a exhibir el conjunt orange, que tot i fer un bon primer temps en què es va avançar amb una diana de Pröpper, va fer un segon temps nefast, i va acabar resolent en els últims minuts amb un gol de penal de Robben i un de falta de Depay.

En el mateix grup, França va derrotar (0-1) Bulgària amb diana de Matuidi i segueix depenent d’ella mateixa per convertir-se en mundialista. Per ser-ho, el combinat orientat per Didier Deschamps ha de guanyar a Bielorússia el dimarts que ve.

Cristiano resol abans de la ‘final’ amb Suïssa

L’atacant del Real Madrid va comandar el triomf de Portugal (2-0) contra Andorra. Cristiano Ronaldo, que va ser suplent pensant en l’última jornada en què el campió d’Europa rebrà a Suïssa en una final en què hi haurà en joc la primera plaça del grup, va sortir després del descans i va ser l’autor del gol que va obrir la llauna. André Silva va sentenciar en el tram final. Per classificar-se de manera directa, a Portugal només li val la victòria contra Suïssa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)