Internacional

El partit 100 de Busquets

Classificació per al mundial. El blaugrana arriba al centenar d’internacionalitats en la victòria de la selecció espanyola contra Israel

ISRAEL 0 ESPANYA 1

ISRAEL:Harush, Keltjens, Tibi, Ben Haim, Davidzada, Natcho, Cohen, Kabha (Bitton, 67’), Atar (Benayoun, 75’), Hemed i Melikson (Ben Chaim, 55’).ESPANYA:Reina, Azpilicueta, Sergio Ramos (Iago Aspas, 46’), Nacho, Monreal, Busquets, Illarramendi, Viera, Pedro (Callejón, 76’), Marco Asensio i Aduriz (Isco, 66’).GOLS:0-1 (76’) Illarramendi.ÀRBITRE:Craig Thomson (escocès). Groga a Davidzada.

No hi havia res en joc ahir al Teddi Malcha Stadium de Jerusalem, en el partit que va enfrontar Israel amb Espanya i, evidentment, el joc se’n va ressentir. Futbol pla, lent i amb poques ocasions, en un matx que amb el grup decidit va ser un tràmit que es va decantar en el tram final, amb un golàs d’Illarramendi.

De fet, la notícia va estar fora del terreny de joc, ja que a més del debut de Jonathan Viera, que es va convertir en el sisè futbolista que debutava a les ordres de Julen Lopetegui –Saúl Ñíguez, Ander Herrera, Iago Aspas, Asier Illarramendi i Álvaro Odriozola l’havien precedit–, Sergio Busquets va arribar a les cent internacionalitats. El migcampista de Badia del Vallès va sumar el seu partit número 100 amb la samarreta de la selecció espanyola i és el dotzè jugador que assoleix els tres dígits pel que fa a nombre d’enfrontaments disputats amb la roja. Dels futbolistes que el superen, només Sergio Ramos (147), Iniesta (121) i David Silva (116) són fixos en les convocatòries, ja que Iker Casillas (167), Cesc Fàbregas (110) i Fernando Torres (110) no compten de moment per a Lopetegui, i la resta, com Xavi Hernández (133), Andoni Zubizarreta (126), Xabi Alonso (114), Raúl González (102) i Carles Puyol (100), estan retirats –en el cas de Xavi segueix en actiu a Qatar, però va deixar la selecció.

Lopetegui, invicte

D’aquesta manera, amb el triomf recollit a Israel, el combinat estatal completa una fase de classificació gairebé immaculada, amb nou victòries i només un empat. I és que des que Lopetegui va agafar les regnes de l’equip, no ha perdut cap partit, de catorze, n’ha guanyat onze i n’ha empatat tres. Ahir, el tècnic guipuscoà va apostar per un onze de jugadors menys habituals i va donar oportunitats, a més del debutant Viera, a homes com el golejador Illarramendi, Pepe Reina, Pedro i Aduriz i també a Iago Aspas i José Callejón, que van entrar en el segon temps. En el matx, la selecció espanyola va tenir la pilota tot el temps, contra un rival que va esperar replegat al seu camp, però als de Lopetegui els va costar molt generar ocasions clares i només van inquietar amb xuts llunyans. Així va ser la diana de la victòria, amb un xutàs d’Illarramendi des de la frontal de l’àrea després d’un refús d’un córner.

LA DADA

6
futbolistes
ha fet debutar Julen Lopetegui: Saúl, Ander, Aspas, Illarra, Odriozola i Viera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)