1a divisió

Torna el Madrid dels finals

1a divisió. Amb un gol de Cristiano Ronaldo a cinc minuts del final, el conjunt dirigit per Zinédine Zidane supera el Getafe i evita la quarta ensopegada del curs. És la primera diana de l’atacant portuguès en la lliga

GETAFE 1 R. MADRID 2

GETAFE:Guaita, Damian, Djene, Cala, Antunes, Bergara, Arambarri (Bruno González, 84’), Fajr, Álvaro Jiménez (Portillo, 15’), Amath (Lacen, 68’) i Jorge Molina.REAL MADRID:Casilla, Achraf, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo (Theo Hernández, 72’), Kroos, Marcos Llorente, Asensio, Lucas Vázquez (Isco, 72’), Benzema (Borja Mayoral, 81’)i Cristiano Ronaldo.GOLS:0-1 (39’) Benzema. 1-1 (56’) Jorge Molina. 1-2 (85’) Cristiano Ronaldo.ÀRBITRE:Martínez Munuera (col·legi valencià). Va ensenyar targeta groga a Arambarri, Lacen, Nacho, Kroos i Theo Hernández.

El Real Madrid de Zidane és un equip acostumat a guanyar els partits en els últims minuts. Amb talent per donar i vendre a la plantilla –ahir a Getafe amb les baixes de Keylor Navas, Carvajal, Kovacic i Bale es va permetre el luxe de deixar a la banqueta Isco i Modric–, el conjunt blanc va acabar el curs passat impressionant amb el doblet assolit, culminat amb autoritat en la final de la lliga de campions a Cardiff, però també és cert que els dos títols es van fonamentar amb victòries postremes. I és que en la lliga, va sumar 17 punts amb gols marcats quan quedaven deu minuts per al final, i en el global de la temporada, el bagatge va ser del 25% dels partits resolts –amb la diana de l’empat o del triomf– a partir del minut 80.

Són xifres que revelen la dinàmica d’un equip que desconnecta habitualment. Aquesta nova temporada la tònica no ha canviat, però amb la diferència que ha trobat a faltar el gol victoriós del final que li arribava la campanya passada i les ensopegades contra el València, el Llevant i el Betis així ho exemplifiquen. I al Coliseum Alfonso Pérez el guió es va repetir: el partit va arribar amb empat al tram final, al Madrid li van entrar les presses perquè veia escapar dos punts més, fins que quan faltaven cinc minuts, Cristiano Ronaldo va emergir per donar un triomf que permet als blancs retallar la distància amb el Barça i posar-se a cinc del lideratge.

Va ser el primer gol del portuguès en aquesta lliga, en què es va perdre les quatre primeres jornades per sanció, i va arribar puntual, per salvar un Madrid que va completar un partit força gris. Tampoc és fàcil el Getafe de Bordalás, un equip que rasca, que xoca, que es tanca bé, que és molt incòmode. Amb prou feines va aconseguir generar ocasions l’equip de Zidane en el primer temps, tot i tenir la pilota, i no va ser capaç d’inquietar amb continuïtat el rival. Només les fogonades d’un actiu Benzema alertaven del perill blanc. El francès es va mostrar, primer amb una fantàstica maniobra en què va habilitar dins l’àrea Cristiano, que va topar amb Guaita, i després marcant el gol que va avançar els seus abans del descans. El 9 del conjunt madridista va aprofitar dues errades consecutives de la defensa local per plantar-se davant del porter i definir de xut creuat. També va ser el primer gol de Benzema en aquesta lliga.

En el segon acte el Getafe va aparcar el joc directe que havia desplegat cap a Jorge Molina en el primer, i va buscar arribar a l’àrea rival a través d’un joc més de combinació. Va tenir molt pes en això Portillo, que va abaixar la pilota a terra i va liderar les progressions del conjunt local, i de fet, de les seves botes va néixer la diana de l’empat ja que una obertura seva a banda dreta, la va centrar Fajr perquè Jorge Molina, en posició de fora de joc, fes l’1-1.

Quedava encara més de mitja hora i les pissarres van entrar en joc: Zidane va donar entrada a Isco i Theo, mentre que Bordalás va enfortir el mig del camp amb l’entrada de Lacen per Amath, un atacant, i gairebé al final va tancar amb tres centrals amb l’entrada de Bruno per acumular homes al darrere. Aquest darrer canvi però, no va resultar, ja que poc després, una passada llarga d’Isco precisament a l’esquena de Bruno va acabar dins l’àrea, a peus de Cristiano, que va foradar la porteria de Guaita, va donar la victòria al Madrid i va recuperar la versió blanca determinant en els finals.