1a divisió

El Nàpols i l’onada bona

Serie A. Els partenopeus mantenen el seu lideratge de ferro a costa d’un Sassuolo que va entrar revel al partit però que no va aguantar la pugna

El Nàpols continua navegant, encara amb la costa lluny, encara a alta mar i amb la incertesa de la història molt present. La que diu que en algun moment el vent canviarà, que tocarà travessar alguna tempesta camí de la jornada 38 i que la Juve, malgrat tot, encara navega en transatlàntic. Però l’equip de Sarri, amb una nau molt més terrenal, continua sortejant onades amb elegància i estil, i de moment amb una seguretat estimulant per a un club que no guanya un scudetto des del pas de Maradona per San Paolo i que ha viscut molts anys acomplexat pel domini implacable del nord. Després de guanyar dimecres a Gènova, els partenopeus van derrotar ahir un Sassuolo encongit després d’haver estat un dels grans animadors de les últimes temporades a la Serie A. L’equip de l’Emília-Romanya, propietat de l’empresari químic Giorgio Squinzi i amb molt bona relació amb la Juve, va plantar cara al San Paolo, però no va poder resistir la pugna contra l’equip dels Insigne, Hamsik, Callejón o Mertens.

Tot i començar afinat el partit amb una rematada al travesser de Stefano Sensi i un córner olímpic del jove migcampista que Reina va haver d’avortar, els neroverde van viure sempre a remolc, primer havent de neutralitzar un gol d’Allan. I ho va fer Diego Falcinelli, un corcó, rematant de cap una gran centrada de l’elèctric Matteo Politano.

Però quasi sense deixar-la botar, el Nàpols va replicar immediatament mitjançant José Callejón amb un córner molt tancat que Andrea Consigli no va saber rebutjar. I entrada la represa, seria Dries Mertens qui, ahir només empenyent una pilota, sumaria el seu desè gol en la lliga amb 11 partits disputats i portaria la calma a un Nàpols que continua agafant tots els punts possibles en un moment dolç de joc i de resultats.

La Samp mira amunt

El conjunt genovès, sempre amb joves interessants, s’ha instal·lat en places europees després de golejar el Chievo Verona (4-1) amb un doblet d’un Lucas Torreira poc acostumat a veure porteria però que ha de ser un reclam per a equips grans.

DADA

13
gols
ha fet Ciro Immobile, golejador de la Serie A i que també va marcar en la golejada del Lazio ahir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)